ÇİNE'NİN İLK KIZ FUTBOL TAKIMI KURULUYOR
Eklenme : 09.07.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'NİN İLK KIZ FUTBOL TAKIMI KURULUYOR

Çine’de futbol sevdalısı 5 kız çocuğu Çinespor Kulübü çatısı altında yeşil saha ile buluştu.

Çine’de yaşayan Esila Mısırlı, Irmak Tosun, Fatma Isparta, Mediha Nur Ataköy ve Hülya Sanem Tavukçu Çinespor Kulübünün resmi futbolcuları oldu. Çine’nin ilk kız futbolcuları yeşil sahalarda antrenmanlarına başladı.

Çinespor Kulübü Kadın Yöneticileri Avukat Gülsan Küçük, Sevil Harman ve Naime Uyar yaptıkları çalışmalar neticesinde ilçede ilk kız futbol topluluğunu oluşturdu. ‘Kadınlar her şeyi başarabilecek yetenek ve güçtedir’ sloganı ile kadın yöneticiler tarafından başlatılan kampanyaya 5 kız çocuğu ilgi gösterdi. Esila Mısırlı, Irmak Tosun, Fatma Isparta, Mediha Nur Ataköy ve Hülya Sanem Tavukçu futbol sevdalısı kız arkadaşlarına seslenerek, ‘haydi sizde bize katılın’ dedi.

Futbolun sadece erkeklere ait bir spor dalı olmadığını, kızlarında futbol oynayabileceğini kanıtlamak istediklerini ifade eden Çinespor Kulübü Yöneticisi Avukat Gülsan Küçük, “Kızlarımızı cesaretlerinden dolayı kutluyoruz. Biz kadınlar olarak her alanda var olacağız. İlçemize çok güzel bir kız futbol topluluğu kazandıracak ve yeşil sahalarda ilçemizi temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.




Haber Resimleri












Yazılım EMA