ÇİNE'NİN DURUMU NE! VATANDAŞ MERAK İÇİNDE
Eklenme : 17.02.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'NİN DURUMU NE! VATANDAŞ MERAK İÇİNDE

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde depremden 10 il etkilendi. Büyük yıkıma neden olan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği 'asrın felaketi' olarak adlandırılan deprem sonrası gözler bir kez daha birinci derece risk bölgesinde yer alan Aydın’a çevrildi.



Türkiye, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin yaralarını sarmaya çalışırken, vatandaşlar bir yandan da oturdukları bölgenin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmaya başladı. Son depremler sonrası deprem risk haritası sorgulanıyor. Aydın’da deprem haritasına göre en riskli ilçeler hangisi?.
EN RİSKLİ İLÇELER
AFAD’ın yayınladığı haritada fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Efeler, Kuşadası, Söke, Germencik, İncirliova, Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak, Buharkent olarak öne çıkıyor. Uzmanlara göre; Aydın’daki yapıların yaşına ve nüfus yoğunluğuna bakıldığından en yaşlı ilçe olarak Efeler, Kuşadası, Söke ve Nazilli depremden en fazla etkiyi görecek ilçe olarak öne çıkıyor.
EN GÜVENİLİR İLÇELER
Karacasu, Yenipazar, Bozdoğan, Çine, Koçarlı, Karpuzlu ilçelerinin dağ yamaçlarında olmaları nedeniyle depreme karşı sağlam ve güvenilir olduğu belirtiliyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, daha önce yaptığı uyarılarda şehrin depreme karşı son derece kırılgan olduğunu hatırlatmıştı. Ortaklar, Germencik ve Söke bölgesinde deprem riskinin yüksek olduğunu kaydeden Ercan, sağlıksız bir şekilde büyüyen Efeler, Nazilli gibi ilçelerde bina yapımının da sıkı şekilde denetlenmesi gerektiğini söylemişti.
O İLÇELERE DİKKAT ÇEKTİ
Ahmet Ercan, Aydın’da son 120 senedir büyük hasar bırakan bir deprem yaşanmadığını belirterek, “Aydın’da depreme karşı en çekinceli ilçeler arasında Ortaklar, Germencik ve Söke bölgesi olmakla birlikte il genelinde risk mevcut. Nazilli, Söke ve Efeler olası bir depremde en büyük yarayı alacaktır., bu şaşırtıcı olmaz” açıklamasında bulunmuştu. (Yusuf Girgin)


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


ÇİNE deprem

Yazılım EMA