ÇİNE'NİN ÇİÇEKLERİ TÜRKİYE'Yİ SÜSLÜYOR
Eklenme : 20.06.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'NİN ÇİÇEKLERİ TÜRKİYE'Yİ SÜSLÜYOR

Çine’de kadınların hobi olarak başladığı çiçekçilik ekmek kapısı haline geldi. Çine’de yetiştirilen çiçekler başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’ye sevk ediliyor.



Çine’nin Mutaflar Mahallesi’nde kadınların hobi olarak başladığı çiçekçilik ekmek kapısı haline geldi. Yaklaşık 400 hanesi bulunan Mutaflar Mahallesi’nin 350 hanesi para kazandığı çiçekçilik sektörünü sürdürürken yetiştirilen çiçekler güzelliği ile Türkiye’ye yayıldı.


Çine’den İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerleşim yerlerine çiçek sevkiyatı yaptıklarını ifade eden Ali Koç, “Kadınlarımız öncülüğünde başlattığımız çiçekçilik marka olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor. Özenle yetiştirdiğimiz çiçekler İstanbul ve Antalya başta olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde çok itibar görüyor. Üretmeye, ilçemizi temsil etmeye devam ediyoruz. Bende 6 senedir bu işi yapmaktayım. Çiçek bakmak düşünüldüğü kadar kolay değil. Çiçekler, satışa sunulacak seviyeye gelmesi için bir sene en iyi şekilde bakım istiyor. Yazın bahçeye, kışın seralara koyuyoruz. Bu işi hakkıyla yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Haber Resimleri





















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA