ÇİNELİ YAĞMUR MEHMET AKİF’E YAZDIĞI MEKTUP İLE AYDIN BİRİNCİSİ OLDU
Eklenme : 13.03.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNELİ YAĞMUR MEHMET AKİF’E YAZDIĞI MEKTUP İLE AYDIN BİRİNCİSİ OLDU

Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokul öğrencisi Yağmur Atıgan "Mehmet Akif'e Mektup"konulu mektup yarışmasında Aydın birincisi oldu.



Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen "Mehmet Akif'e Mektup"konulu mektup yarışmasında Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencisi Yağmur Atıgan Aydın birincisi oldu. Başarılı öğrenci takdir belgesi ve hediyesini Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un elinden aldı.

Yağmur Atıgan mektubunda Mehmet Akif Ersoy’a şöyle seslendi; Saygıdeğer İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy,

Ben sizin “Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal!” diyerek tek bir cümleyle anlattığınız bir milletin evladıyım. Bu topraklar uğruna kanlarını döken, şehit olan, cepheye giderken öleceğini bilerek Hakk’a koşan, bir lokma ekmek ve bir tas üzüm hoşafıyla hayatta kalmaya çalışan, içindeki imanla düşmanla göğüs göğüse çarpışan kahraman ecdadın torunuyum. Bu satırları size ve atalarımıza duyduğum minnet borcumu ifade etmek, sayenizde yaşadığım haklı gururu anlatmak için yazıyorum.

Sizi o kadar çok merak ediyorum ki… Sizi ancak başta “ İstiklal Marşı” mız olmak üzere o değerli eserlerinizle tanımaya çalışıyoruz. Sizi tanıdıkça da birer Asım olmaya çalışıyoruz. Keşke siz ve sizin gibi büyüklerimizle aynı zaman diliminde bu kutsal topraklarda bu kutsal emanet uğruna birlikte hareket edebilseydik. Biliyor musunuz,  aslında biz de bu asrın birer Akif’i olmaya çalışıyoruz. Siz ki savaşta, karanlıkta, çaresizlikte, umutsuzlukta kurtuluşa koşan bu milletin tek ışığının, inancının göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız olduğunu haykırdınız. Çekilen acıları, umuda sımsıkı tutunuşumuzu, bağımsızlık uğruna yaşadıklarımızı sayfalara döktünüz. Biz de o günden bugüne iki sancılı günde yazdığınız şanlı Türk tarihinin kurtuluşa attığı imzayı (İstiklal Marşı’nı) göğsümüz kabararak büyük bir gururla söylüyoruz. Bilmelisiniz ki biz bugün “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın! “ diyen dualı dillerin emanet ettiği vatanımıza, milletimize kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız.  Çünkü her bir sözünüzü, cümlenizi, eserinizi zihinlerimize kazıyıp dillerimize nakış nakış işleyip her an kalbimizde hissedip yaşayan bir milletiz.  Dediğiniz gibi “Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor!”  Güneşin her batışında, yere düşen her bir yıldızda bir ölüp bin diriliyoruz.  Gerektiğinde dediğiniz gibi “Fışkırır ruh-ı mücerret gibi yerden naaşım!” Bütün bunları bize siz değerli büyüğümüzden öğrendik. Sadece 12 Mart değil, her daim aklımızda, kalbimizde olacaksınız. 

Vatan aşkının parayla ölçülemeyeceğini, gerekirse soğuk kış günlerinde paltosuz dolaşılabileceğini, bir lokma ekmekle de karın doyurulup millete hizmet edilebileceğini, sadece cephede savaşılarak değil okuyarak, milletin içindeki vatan aşkını canlı tutarak da hizmet edilebileceğini bize öğrettiğiniz için size minnet borçluyuz. Varlığınızla karanlığımıza fener olduğunuz için sonsuz teşekkür ederim. Sizin gibi bu topraklarda anıt olmak isteyen bayrak aşkına, vatan millet uğruna yılmadan çalışacak olan Yağmur’dan sevgilerle…              


Haber Resimleri








Emine 15.03.2023 00:03
Kalbine yüreğine emeğine sağlık allah uzun ömürler versin. Bu vatan seninle gurur duyuyor. Biz bayrak vatan aşkıyla doğduk. Son nefesimizi de öyle vereceğiz. Bu vatan sen gibi evlatlara emanet.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Çine eğitim

Yazılım EMA