ÇİNELİ USTALAR ÖĞRETİCİLİK BELGELERİNE KAVUŞTU
Eklenme : 05.12.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNELİ USTALAR ÖĞRETİCİLİK BELGELERİNE KAVUŞTU

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi –İstihdam Garantili Okul- 4.Dönem İş pedagojisi (Usta öğreticilik) Eğitimi sonunda başarılı olan kursiyerler ‘Usta Öğreticilik Belgeleri’ne kavuştu.



Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ‘Usta Öğreticilik Belgesi’ hakkında şu bilgiler sunuldu; Ustalık Belgesi Almaya Hak Kazananlar Usta Öğreticilik Belgesi sayesinde bir iş yeri sahibi, Ustalık Belgesindeki alan ve daldan 40 tane çırak öğrenci istihdam edebiliyor. Öğrenciler hem Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim Merkezi Programında teorik eğitimlerine devam ederken bir yandan da işletmelerde pratik eğitimlerine devam ediyor. Her ay sonunda işletmeye giden çırak öğrenciler işletmeye ve okula devam ettiği sürece Asgari Ücretin %30’undan az olmamak koşuluyla 1650,11 TL ücret alıyorlar. İşletmeye giden öğrencilerden 11. sınıfın sonunda kalfalık sınavında başarılı olanlar ise işletmeye ve okula devam ettikleri sürece asgari ücretin %50’sinden az olmamak koşuluyla 2750,17 TL ücret alıyorlar. İşletmenin öğrencilere ödediği bu ücretler bir ay sonunda aynı işletmeye devlet katkı payı olarak geri ödeniyor. Öğrencilerin Sigorta primleri ise öğrenim gördükleri okul sayesinde devlet tarafından ödeniyor. Böylece hem öğrenciler, okullar ve işletmeler sayesinde eğitimlerine devam edip diploma sahibi oluyor hem de işletmeler minimum maliyetle iş gücü elde etmiş oluyor. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5.Dönem İş Pedagojisi (Usta öğreticilik) Eğitimlerine başlamış olup, 6.Dönem İş Pedagojisi (Usta Öğreticilik) Eğitimleri için kursiyer başvuruları devam etmektedir. Kursa başvurmak isteyen ustalarımız 2 adet fotoğraf, 1 Adet Ustalık Belgesi Fotokopisi ve 1 adet öğrenim belgesi ile Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne başvuruda bulunabilirler.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA