ÇİNELİ USTALAR BELGELERİNE KAVUŞTU
Eklenme : 26.03.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNELİ USTALAR BELGELERİNE KAVUŞTU

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İş Pedagojisi Kursu açıldı. Usta Öğretici Belge Kursu'nu başarı ile tamamlayan ustalara belgeleri takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitim politikası doğrultusunda, Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt olan öğrencilerin mezun olduklarında diploma ve ustalık belgesi alacak olmaları, okurken aynı zamanda asgari ücretin en az %30 maaş alacak olmaları ve mezunlarının alanlarında %88'e varan istihdam olanaklarının sağlanması nedeniyle Mesleki Eğitim Merkezleri cazibe haline getirilerek bu doğrultuda mesleki eğitim merkezlerine kayıt olan çırak öğrenci sayısı artırıldı. Usta Öğretici Belgesi olmayıp işletmesinde çırak öğrenci çalıştırmak isteyen ustalar için Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İş Pedagojisi kursu açıldı. Kursu başarı ile tamamlayan ustalara Usta Öğretici Belgelerini Okul Müdürü Osman Serdar Omatça tarafından takdim edildi. Okul tarafından yapılan açıklamaya göre 2. Dönem İş Pedagojisi Kurs kayıtlarının devam etmekte olduğu ve Usta Öğretici Belgesi olmayan ustaların okula başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi. 




Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA