ÇİNELİ MUHTARDAN BELGE İSYANI
Eklenme : 31.05.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNELİ MUHTARDAN BELGE İSYANI

Çine Hasanlar Mahalle Muhtarı Salih Gökbel, elektrik dağıtım şirketinin İçişleri Bakanlığı’ndan alınan yerleşim yeri belgesinin üzerine birde Büyükşehir’den istenilen yerleşim yeri belgesinin mantığa sığmaz derecede düşündürücü olduğunu belirterek hizmet almak isteyen vatandaşların zora koşulduğunu söyledi. 



Çine’de hizmet veren elektrik dağıtım şirketinin ilçede vefat eden kişiler üzerinde bulunan abonelik üzerinde bir çalışma başlattığını ve bu çalışma kapsamında abonelik üzerinden hizmet alan vatandaşların abonelikleri kendi üzerlerine almaları konusunda şart koşulduğunu ifade eden Çine Hasanlar Mahalle Muhtarı Salih Gökbel, bu işlemin gerçekleştirilmesi için bazı belgeler düzenlenmesi gerektiğini ve bu belgeler içerisinde bulunan yerleşim yeri belgesinin iki farklı kurumdan istenildiğini bu durumun ise hem güvensizliğe hem de vatandaşı zora soktuğunu aktardı. 


Elektrik dağıtım şirketinin abonelik yenileme ya da aboneliği üzerine alma işleminde nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi, tapu kaydı, abone sahibinin vefatına dair veraset intikal belgesi istendiğini söyleyen Muhtar Salih Gökbel, “Çine’de birçok mahallede binlerce insanı ilgilendiren bir durumdan bahsediyoruz. Abonelik yenileme şartları esnasında şart koşulan yerleşim yeri belgesi hem İçişleri Bakanlığı’ndan hem de Büyükşehir Belediyesi’nden istenmekte. Ayrıca Büyükşehir’den istenilen belge için vatandaşımız kilometrelerce yol kat etmesi istenerek zora koşulmakta. Eğer vatandaş Büyükşehir’den istenen yerleşim yeri belgesini ‘ben bunu nasıl alırım’ diye dert ettiğinde ise 200 lira ücret ödemesi durumunda bu derdinin de elektrik dağıtım şirketince çözüme kavuşturulması gibi bir kolaylıkta mevcut ancak bu durum düşündürücü. Burada vatandaşı zora sokan bir durum söz konusu. Buradan yetkililere sesleniyoruz ya bu durum elektrik dağıtım şirketince kolaylaştırılmalı ve tek bir belge istenmeli yada Büyükşehir bu belgeyi ilçemizde yaşayan vatandaşlara ilçemizde teminini sağlamalı” şeklinde konuştu.


doğan özırmak 01.06.2022 13:15
vatandaş internetten zaten o belgeyi alıyor. tekrar büyükşehir göndermenin anlamı yok. bu elektrik şirketinin iş bilmezliği


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA