ÇİNELİ MİNİK İZCİLER YEMİN ETTİ
Eklenme : 25.01.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNELİ MİNİK İZCİLER YEMİN ETTİ

Çine Kahraman İlkokulu Küçük İzci (Yavrukurt) Ünitesi, 3 ayı aşkın süredir yaptıkları izcilik faaliyetlerini geniş bir katılımla düzenlenen İzci Andı Töreni ile taçlandırdı. Minik izciler izcilik yemini etti.

Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ertaş, Çine Kahraman İlkokulu Müdürü Mehmet Abbak, Çine Kahraman Mahallesi Muhtarı Taner İçöz, TİF Aydın İl Temsilcisi İbrahim Ganioğlu, TİF MEB Aydın İl Sorumlusu Ramazan Atar, İzci Lideri Başkurt Kenan Kürek, Kahraman İlkokulu velileri ve Aydın'dan gelen diğer misafirler okul bahçesinde düzenlenen İzci Andı Töreni'ne katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından küçük izciler faaliyetlerinde öğrendikleri izci şarkılarını, marşları, türküleri söyledi. İzci Andı Töreni'ne geçildi. Yeminlerini eden küçük izcilere izci liderleri tarafından iki renkli fularları takdim edildi. Tören sonunda da velilerin hazırladığı ikram kısmına geçildi. Küçük izcilerin hazırladığı İzcilik Panosu da sergilendi.

İzcilik Federasyonu adına bir bilgilendirme konuşması yapan İzcilik Aydın İl Temsilcisi İbrahim Ganioğlu, izciliği tanıtmak ve sevdirmek adına yapılan bu güzel etkinlikle ilgili emeği geçenlere teşekkür edip memnuniyetlerini bildirdi.

Çine Kahraman İlkokulu Küçük İzci Ünitesi adına kısa bir teşekkür konuşması yapan İzcilik LTK Yardımcı Lideri Halil İbrahim Gülsever; "3 aydan fazla bir süredir çok emek verdik, bu sürede birçok eğlenceli oyunlar oynadık, izci marşlarını, türküleri söylemeyi öğrendik, bitkileri, hayvanları sevmeyi, doğayı korumayı, iyilik yapmayı, paylaşmayı, hak yememeyi, beraber hareket etmeyi ve parolamızda olduğu gibi çok çalışmayı da öğrendik. Çine'de bulunan Kuvayi Milliye ve Arıcılık Müzesi gezimizi yaptık, okul bahçemizin önüne dünya kız ve erkek izcilerinin armasında yer alan yonca ve zambak çiçeklerini diktik. Tabi ki bunların yanında çeşitli izcilik terimleri, izciliğin tarihçesi, izci armaları, ateş ve ocak yakma teknikleri, bağ ve düğüm çeşitleri, düdük komutları, kamp malzemeleri gibi konularda fikir sahibi oldu küçük izcilerimiz. İzcilik ilgili hevesli, hedefleri olan bir topluluk olarak gururluyuz ve daha yolun başındayız, bundan sonraki süreçte kısmet olursa ve sağlığımız elverdiği sürece çalışmalar devam edecek. İzcilik üniformalı bir harekettir, izci kıyafetini giyip buradan herkese sesleniyorum ve herkesi gönüllü izci olmaya davet ediyorum. Desteklerini esirgemeyen ve törenimize katılım gösteren herkese de teşekkür ediyorum" dedi.




Haber Resimleri




















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA