ÇİNELİ KAYMAKAM LAVANTA BAHÇESİ İLE TAKDİR TOPLUYOR
Eklenme : 08.08.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

ÇİNELİ KAYMAKAM LAVANTA BAHÇESİ İLE TAKDİR TOPLUYOR

Çineli Kaymakam Selami Kapankaya görev yapmış olduğu Afyon Dinar’da gerçekleştirmiş olduğu proje ve çalışmalar ile göğüs kabarttı.



Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki 186 dekarlık "Dinarelli Lavanta Bahçesi", deniz turizmi için Ege ile Akdeniz'i tercih eden tatilcilerin uğrak noktası oldu.

Dinar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı Sürdürebilir Gelişim Derneği çatısı altında kurulan rengi ve kokusuyla beğenilen lavanta bahçesinde tatilciler mor renkli traktör, klasik otomobil, salıncak ve farklı dekorlarda fotoğraf ve video çekiyor.

Lavantaların hasadı sonrası yağından elde edilen kozmetik ve temizlik ürünlerinin de satışından ilçeye ekonomik katma değer sağlanıyor. Markası da "Dinarelli" olan ürünler hem ilçenin tanıtımına hem de kadın istihdamına katkıda bulunuyor.

Çine’de doğup büyüyen Afyon Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya tarafından projelendirilen Dinarelli Lavanta Bahçesi ve Dinlenme Tesisleri Türkiye’nin her bölgesinden yoğun ilgi görmeye başladı. Ayrıca bizzat Çine’den temin ettiği Meşhur Çine Köftesi’nin de satışa sunulduğu tesis görüntüsü ile misafirlerini adeta büyülerken Kaymakam Selami Kapankaya’nın bu başarısı memleketi Çine’de de takdir topladı.

“ÇABASINA BİZZAT ŞAHİT OLDUK”

Geçtiğimiz günlerde Kaymakam Selami Kapankaya’nın misafiri olan Çineli esnaf Engin Yaşa, “Afyon Dinar Kaymakamı değerli büyüğümüz, hemşehrimiz Sayın Selami Kapankaya bizleri kurulmasında öncülük ettiği Dinarelli Lavanta Bahçesi ve Dinlenme Tesisinde misafir etti. Kendisiyle bu harika tesisi önce Dinar’a sonra ülkemize kazandırdığı için mutluluğumuzu paylaştık. İller ve ilçeler adına yapılacak yeniliklerde “Olmaz, buralarda bu yapılmaz” gibi söylemleri tercih eden yöneticilerin aksine Sayın Selami Kapankaya’nın görev yaptığı yeri ihya etme çabasına bizzat şahit olduk. Kendisini daha üst makamlarda daha geniş kitlelere hizmet ederken görmek nasip olur inşallah” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri










Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA