ÇİNELİ DUYARLI VATANDAŞLAR CAN KURTARMAYA DEVAM EDİYOR
Eklenme : 17.01.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNELİ DUYARLI VATANDAŞLAR CAN KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgın hastalığı ile birlikte kan bağışlarında düşüş meydana gelirken Çineli vatandaşlar her olumsuzluklara rağmen hayat kurtarmaya devam ediyor.



Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kan bağışı oranlarının koronavirüs salgını nedeniyle yarı yarıya düştüğünü belirtti. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çine'de de koronavirüs nedeniyle kan bağışında düşüşler yaşanmıştı. Ancak son günlerde Çine'deki kan bağışlarında artış olduğu gözlemlendi. 

"KORKMAYIN ORASI HASTANE DEĞİL"

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Koronavirüs sebebiyle insanlarımızda kan bağışı konusunda bir şüphe oluştu. ‘Acaba kan bağışı yaparsam bağışıklığım düşer mi’ veya ‘Kızılay meydanlarda araçlarla kan topluyor, bu kadar insanı bir araya toplamak doğru mu’ diye düşünüyorlar. Oysa insanlar kan verirken sosyal mesafe ve hijyen kuralına uyuyor. Ayrıca, kan bağış merkezlerimiz hastane değil. Burada sağlıklı insanların bulunduğunu, hatta sağlığına normal insanlardan daha fazla dikkat eden insanların bulunduğunu söylemeliyim. Dolayısıyla buradan virüs bulaşır, hastalık kaparız diye düşünmek çok doğru değil. Koronavirüs kan yoluyla bulaşmıyor. Koronalı bir hastadan alınan kan dahi olsa virüs bulaşmıyor. Dolayısıyla kan verdiğinizde bağışıklığınızda bir azalma veya sizi güçsüz kılma gibi bir durum da olmuyor. Kan vermek riskinizi artırmıyor. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç" dedi.


Haber Resimleri










Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA