ÇİNELİ ÇİFTÇİLER BU HABERE DİKKAT! ÖNCE HASAT SONRA FATURA
Eklenme : 27.09.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

ÇİNELİ ÇİFTÇİLER BU HABERE DİKKAT! ÖNCE HASAT SONRA FATURA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada çiftçilerin elektrik faturalarını hasat sonunda ödeyebileceğini belirtti.



Çiftçilerimizin en önemli gider kalemleri arasında yer alan elektrik faturalarında KDV oranı yüzde 8'e düşerek üreticilerimize yıllık 3 milyar destek sağlamıştık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güneş enerji santralleri teşvik ederek hem kendi ihtiyaçlarını karşılamalarını, hem de üretim fazlasını ulusal sisteme satabilmelerinin yolunu açmıştık. Bugün de yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz." açıklamasında bulundu.

ELEKTRİK FATURASI HASATTAN SONRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra elektrik faturaları aylık ödenmek yerine hasat sonunda yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankamız çiftçilerimizin elektrik borçları için açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat döneminin sonunda yapacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiftçilerimizin önceki dönemden kalan elektrik borçları için Ziraat Bankası vasıtasıyla kolaylık getiriyoruz. 5 yıl vade ve faizsiz geri ödeme imkanı ile çiftçilerimiz borçlarını kapatabilecek.


Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA