ÇİNE’DEKİ O DERE İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
Eklenme : 29.07.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DEKİ O DERE İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Çine’de Kireççi Deresi yaydığı pis koku ile birlikte çevreye mikrop saçmaya devam ederken derenin pisliğinin insan sağlığını tehdit edecek noktaya ulaştığını belirten vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

Çine’nin Karakollar Mahallesi’nin içinden geçen Kireççi Deresi’nin pisliği isyan ettirdi. Derenin pisliğinin insan sağlığını tehdit ettiğini ve çevreye yayılan kötü koku nedeniyle adeta nefes alamadıklarını ifade eden vatandaşlar derenin temizlenerek bir an önce ıslah edilmesini istedi.

SALGIN HASTALIK ŞÜPHESİ

Temiz havaya hasret kaldıklarını ve özellikle çocukların sürekli hasta olduğunu belirten vatandaşlar, “Salgın bir hastalığın yayılmasından endişe ediyoruz. Derenin içi mikrop yuvası. Kaplumbağa, yılan ve sineklerden geçilmiyor. Bir an önce derenin temizlenerek ıslah edilmesini istiyoruz” dedi.

MUHTAR İSYAN ETTİ

Çine Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep yetkilileri göreve davet ederek, “Devlet Su İşleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ara ara gelip bu dereyi temizliyor ancak derenin hali bir süre sonra yine aynı kötü görünümüne kavuşuyor. Burada gerçekten bir sağlık sorunu ile karşı karşıyayız. Her defasında yetkililer gelerek bu derede ıslah çalışması yapacağız diyorlar ama şu ana kadar bu çalışma gerçekleşmedi. Artık insanlarımız isyan eder duruma geldi. Allah aşkına bakın şu pislik yuvası çevresinde ne kadar huzurlu bir yaşam sürüle bilinir. Yetkililer gelsinler burada yaşarım diyorlarsa bedava ev vereceğim. Bu derenin altı bataklık konumunda. Bu derenin temizlenerek, zeminine beton dökülmesini ve bu sorunun ortadan kaldırılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.




Haber Resimleri















Mahalle sakini 30.07.2023 14:42
Gerçekten de resimlerde görüldüğü gibi durum çok kötü. Derenin başından sonuna kadar ıslah edilmesi gerekmektedir. Sağlık ve çevre açısından çok önemlidir. Yetkililer ara ara temizlik yapsalarda bu çözüm olmuyor. Bu dere mahalle içinden geçen bir deredir. Umarım yetkililer bu sefer çağrınıza kulak verirler ve bizleri bu sağlık sorunu yaratan kirlilikten kurtarırlar. Salgın hastalık oluşmadan önce sorumluları göreve davet ediyoruz. Unutulmasın ki Sorumlu olmanın sorumlulukları vardır.


Erdi Karahayıt 31.07.2023 09:43
Evciler deresi de aynı durumda


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA