ÇİNE'DE 'YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK ETKİNLİĞİ
Eklenme : 07.05.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE 'YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK ETKİNLİĞİ

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması amacıyla Çine'de uygulama gerçekleştirildi. 

Karayolu Trafik Haftası çerçevesinde yaya güvenliğinin artırılması adına Çine'de etkinlik düzenlendi.

Çine Adnan Menderes Bulvarı Alabanda Kavşağı yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talat Afşar'da katıldı. Etkinlikte durdurulan araç sürücülerine ve yayalara sözlü ve broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. 
Çine Kaymakamı Turan Erdoğan; "İçişleri Bakanlığı’mızın yaya güvenliğini esas alan ‘Yayalar için 5 adımda güvenli trafik etkinliğinde hep beraber bir aradayız. Bugün 81 ilde aynı anda saat 11.00’da kamuoyunun dikkatini çekecek bir uygulama için buradayız. Bu bilgilendirme faaliyetimiz 5 aşamadan oluşuyor. 1’inci adımda vatanlarımızın yaya yolunda ilerlemelerini tavsiye edeceğiz. İkincisi (2 adım) özellikle ışıklandırmanın yetersiz olduğu gece vakitlerinde görünür olmayı tavsiye ediyoruz. Gece ışığı ile araç ışığı ile seçilebilecek kıyafetlerin giyilmesini önereceğiz.  (3 adım) Trafik işaretlerini takip edip, (4 adım) yaya geçitlerini kullanmalarını (5 adım) hem yayaların hem şoförlerimizin trafiğe odaklanmalarını tavsiye edeceğiz. Her şey insan sağlığı ve insan güvenliği için.   Şehirler, araçlar, trafik, devletin düzeni var oluş amacı tamamen insanın güvenliğini sağlamak ve adaleti tesis etmek üzerine. Bunun için bugün yapılacak faaliyetin araç sürücülerinin yaya önceliği konusunda bilinçlenmesi, bilgilendirilmesinin hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum” dedi.




Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


trafik

Yazılım EMA