ÇİNE'DE SOĞANIN FİYAT ETİKETİNE ALTIN VURGUSU
Eklenme : 06.04.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE SOĞANIN FİYAT ETİKETİNE ALTIN VURGUSU

Çine'de 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana' deyişi rafa kalktı. Soğan tezgâhındaki “Çeyrek altın ile takas edilir” etiketi dikkat çekti.



Sofraların olmazsa olmazlarından kuru soğanın fiyatındaki yükseliş şikayetleri beraberinde getirdi. Çine pazarında bir pazarcı, soğan tezgahına, 'Çeyrek altın ile takas edilir' yazdı.

Türküsü kaldı yadigar: "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana"

Aşık Mahsuni Şerif’in ünlü türküsündeki “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” deyişi son zamlar ile âdeta rafa kalktı. Aydın’da dudak uçuklatan kuru soğan fiyatlarını gören vatandaşlar baygınlık geçirdi.

AYDINOĞLU FİYAT ARTIŞINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Tüketici Hakları Derneği Aydın Şube Başkanı Zeynep Aydınoğlu, gıda fiyatlarındaki artışa sert çıkmıştı. Aydınoğlu, soğana yüzde 659'luk zam yapıldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söylemiş dernek olarak yaptıkları araştırmaya göre Cumhuriyet tarihinde hayat pahalılığının en yüksek olduğu dönemi yaşadıklarını belirten Tüketici Hakları Derneği Aydın Şube Başkanı Zeynep Aydınoğlu, yemeklerinin olmazsa olmazı kuru soğandaki fiyat artışına dikkat çekmişti. Aydınoğlu, “Kuru soğanın yıllık ortalama fiyat artış oranı yüzde 659. Bu durumda, tüketiciler kilo ile değil, tane ile soğan almak zorunda kaldılar. Artık, kuru soğan tüketicilerin en pahalı temel gıdalarından birisi oldu” ifadelerini kullanmıştı.


Haber Resimleri











Poyraz 06.04.2023 18:40
Vatanımızı 1 kilo soğanamı satalım pkklılara geçelim bunları buna izin vemeyeceğiz


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Çine soğan fiyat

Yazılım EMA