ÇİNE’DE SİMİT 1 LİRA! PEKİ KİMLER ALABİLECEK? İLK OLARAK KİMLER DESTEK VERDİ?
Eklenme : 03.01.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE SİMİT 1 LİRA! PEKİ KİMLER ALABİLECEK? İLK OLARAK KİMLER DESTEK VERDİ?

Çine Belediyesi kendi üretmiş oldukları simitlere zam yapmayarak lise ve üniversite öğrencilerine ise simiti 1 liradan satma kararı aldı. Peki AK Parti ve MHPli heyet buna ne dedi? Hangi hayırseverler destek verdi?



Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kendi ürettikleri simitlere zam uygulamayacaklarını belirterek bir adet simit fiyatının 2 lira 50 kuruş olduğunu söyledi. Başkan Dinçer ayrıca lise ve üniversite öğrencilerine simitlerin 1 liradan satılmasını önerdi. Bu desteğin ise hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan un yardımı ile gerçekleştireceklerini belirtti. Oy çokluğu ile üniversite ve lise öğrencilerine simitlerin 1 liradan satılması kararlaştırıldı.

 

50 KURUŞ OLMASINI İSTEDİLER

MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, 1 liranın yerine üniversite ve lise öğrencilerine simitlerin 50 kuruştan satılmasını önerdi. Oluç’un bu önerisi Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyelerinin de desteğini aldı. AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir’de maddeye şerh konulmasını ve simitlerin 50 kuruştan satılmasını istediklerinin kayıtlara geçmesini vurguladı.

 

DESTEK VEREN İSİMLERİ AÇIKLADI

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, üniversite ve lise öğrencilerine simitlerin ucuz maliyetli bir şekilde satılması için kampanyaya ilk destek olan hayırseverlerin isimlerini okudu. Başkan Dinçer, “Belediye olarak öğrencilerimize destek olmak istiyoruz. Hayırsever arkadaşlarımızın bağışları ile başlattığımız kampanyaya ilk olarak, Tuncay Erçin, Sabri Gürsoy, Tayfun Bozdemir, Deniz Karaman, Ünal Dinçer, Mustafa Üpbül, Sabri Soydar, İsmail Akdam, Ahmet Özen, Musa Gıdal, Zafer Demir, Bülent Duran ve Süleyman Poyraz adlı vatandaşlarımız 10’ar çuval un ile destek verdi. Kendilerine çok teşekkür ederiz” dedi. (YUSUF GİRGİN)


Haber Resimleri




Elmas Murat Askan 03.01.2023 19:50
Çok iyi düşünülmüş bir uygulama. Inşallah süreklilik arz eder. Bütçem uygun olduğunda bende un desteği yapmak isterim... Teşekkürler.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA