ÇİNE'DE POLİS TEŞKİLATI'NIN 177. YILI KUTLANDI
Eklenme : 10.04.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE POLİS TEŞKİLATI'NIN 177. YILI KUTLANDI

Çine'de Türk Polis Teşkilatının 177. yılı nedeniyle tören düzenlendi. 

Çine Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene; Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talat Afşar, Çine Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Celal Özden, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, Çine Kamyoncular Kooperatif Başkanı Mehmet Can, EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir, ve diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

TEŞKİLAT 177. YILINI KUTLUYOR
Polis Nizamnamesi'nin 10 Nisan 1845'te yayımlanmasıyla temelleri atılan Türk Polis Teşkilatı, 330 bin 350 personeliyle kuruluşunun 177'nci yılını kutluyor.



Polis Nizamnamesi'nin 10 Nisan 1845'te yayımlamasıyla kurulan Türk Polis Teşkilatı, özgürlük ve güvenlik dengesi temelinde, hukuk devleti ilkeleri ve insan hakları perspektifiyle bugünün teknolojik gelişmelerini yakından takip edip dijital dönüşüm çalışmalarına hız vererek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat kararlılıkla çalışmasını sürdürüyor.

Yeni kurulan polis teşkilatının görevleri, yine aynı tarihte yayımlanan Polis Nizamnamesi'nde yer aldı.

“Zaptiye Nezareti”

Tanzimat ve ıslahat hareketleri çerçevesinde, Avrupa'daki örneklere göre bir polis teşkilatı kurulmasına yönelik atılacak adımlara, 1876'da Birinci Meşrutiyet'in ilanından sonra oluşan hükümet programında yer verildi.

Emniyet Teşkilatı’nın ilk birimleri

Emniyeti Umumiye Müdürlüğü, başlangıçta “emniyet”, “memurin”, “levazım”, “muhasebe” ve “tahribat” şubelerinden oluştu.

İlerleyen tarihlerde bunlara “heyet-i istihbariye”, “seyrüsefer”, “ecanip” ve “takibat-ı adliye” gibi birimler eklendi.

Başkent Polis Teşkilatı, diğer illerden ayrıydı

Polis Nizamnamesi'nin, 21 Mayıs 1913'te çıkarılmasıyla polisin örgütlenmesi, görev ve yetkileri, derece, sınıf, mesleğe giriş, yükselme ve diğer tüm özlük işleri, soruşturma, yargılama, istifa, tayin, izin, cezalandırma, levazım işleri, kıyafeti ve davranış biçimleri ile polis karakolları ve görevleri yeniden düzenlendi.

330 bini aşkın personel

Türk Polis Teşkilatı, mart sonu verilerine göre, 330 bin 350 personeliyle hizmet veriyor.

Personelin 314 bin 885'i emniyet, 15 bin 465'i ise diğer hizmet sınıflarından oluşuyor.

Emniyet Teşkilatı bünyesinde 1, 2, 3 ve 4. sınıf olarak 3 bin 437 emniyet müdürü, 489 emniyet amiri, 632 başkomiser, 7 bin 333 komiser, 10 bin 853 komiser yardımcısı, 1590 kıdemli başpolis memuru, 1405 başpolis memuru, 259 bin 561 polis memuru, 29 bin 585 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapıyor.


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA