ÇİNE'DE PEHLİVAN DEVELER HAVUTLANDI
Eklenme : 07.11.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE PEHLİVAN DEVELER HAVUTLANDI

Çine'nin pehlivan develerinden Ömrüm (1) ve Ömrüm (2) adlı develer için havutlama merasimi gerçekleştirildi.



Ege Bölgesi'nin vazgeçilmez geleneği olan deve güreşleri sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Çine'de pehlivan develere havut giydirme törenleri başladı. Çine'nin Kahraman Mahallesi'nden Mustafa Koçturan ve Fatih Ünal’a ait Ömrüm (1) ve Ömrüm (2) adlı pehlivan develer için havutlama merasimi düzenlendi. Havutlama törenlerinde sezonun hayırlı geçmesi ve hatasız kazasız sürmesi için dualar okundu.

Mustafa Koçturan ve Fatih Ünal, “Havut Sözlükte Deve Semeri demektir. Deve havutlama deveye güzel kıyafetleri giydirerek deve güreşi sezonunun hazırlığıdır. Havutlama işinin deve güreşi sezonunun başladığı anlamına geldiğini ifade eder. Develer havutlayarak, güreş sezonuna da başlangıç yapmış olunur. Bu devecilikte bir gelenekdir. Devecilikle uğraşmak ayrı emektir. Bakım, süsleme, havut, antrenmanı hepsi bir telaştır. Bunların hepsi sistematiklik içerisinde geçmek zorundadır. Bir sporcunun müsabakaya hazırlandığı gibi develerde müsabakaya tüm organizasyonları, idmanları, kıyafetleri, aksesuvarlarıyla hazırlanır. Bu güzel organizasyonda bu güzel kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Tüm deveci camiasına yeni sezon hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 


Haber Resimleri


























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA