ÇİNE'DE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE MESLEKLER TANITILDI
Eklenme : 28.03.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE MESLEKLER TANITILDI

Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri Çine ve Karpuzlu’da eğitim gören ortaokul öğrencilerine meslek tanıtımı gerçekleştirdi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan mesleki ve teknik eğitimin tanıtılması mesleki eğitime yönlendirme ve rehberlik çalışmaları kapsamında Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere meslek tanıtımı gerçekleştirildi. Okulda kurulan tanıtım stantları ile Çine ve Karpuzlu’daki ortaokul öğrencilerine meslekler tanıtıldı.

Okul Müdürü Özcan Güvenç, “Okulumuz alanları tarafından hazırlanan plan doğrultusunda, atölye çalışmaları için eşleştiğimiz ortaokullar okulumuza davet edildi. Öğrenciler atölyelerde uygulamalar yaparak okulumuz alanlarını daha yakından tanıdılar ve ders işleyişleri hakkında bilgi sahibi oldular” dedi.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ise, “Bakanlığımız ara eleman yetiştirilmesi konusuna büyük önem veriyor. Mesleki Eğitim Merkezlerinin bu yıl içerisinde öğrencilerin yönelimi konusunda çok ciddi atılım sağlandı. Artık bundan sonra sadece Mesleki Eğitim Merkezi değil, bütün mesleki teknik okullarımızda da öğrenci kabul ediliyor. Biz bu nedenle ilçemizdeki öğrencilerimizin boşta kalmasını istemiyoruz. İstihdama yönelik bu kariyer günleri ile meslekleri öğrencilerimize yerinde tanıtabilecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız önümüzdeki aylarda da devam edecek” ifadelerini kullandı. 

 




Haber Resimleri














Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


çine eğitim

Yazılım EMA