ÇİNE'DE ÖĞRETMENLER GÜNLERİNİ KUTLADI
Eklenme : 24.11.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE ÖĞRETMENLER GÜNLERİNİ KUTLADI

Çine’nin farklı eğitim yuvalarında eğitim veren öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir araya gelerek günlerini kutladı.



Çine Şeyhler Düğün Salonu’nda Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliğine; Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak, Çine İlçe Jandarma Komutanı Memiş Arı, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğretmenler katıldı. Öğretmen konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince hediyeleri takdim etti. Öğretmenlerden oluşan müzik grubunun seslendirdiği şarkı ve türküler büyük beğeni topladı. Görevine yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan yaptı. Yavuzkan; “Bugün büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği anlamlı günün yıl dönümü, bugün yaptıkları fedakarlıkların hakkı ödenemeyen öğretmenlerimizin günü, bizim günümüz. Kıymetli meslektaşlarım Türk Milletinin milli varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugünde öncülük etmektesiniz. Bu mukaddes mesleği tercih eden onun getirdiği maddi manevi sorumluluğu sırtlayan öğrencisinin içindeki cevheri keşfeden onlarda farkındalıklar yaratan onların gözlerinin içine hep dikkatle bakan sizler onları şefkatle sarmaya onların yollarını aydınlatmaya devam ediyorsunuz. Değerli arkadaşlarım sizler birer hayal mimarısınız. Hayal kurduranda sizsiniz küçük yüreklere büyük büyük sevdalar yükleyende sizsiniz. Bizim işimiz küçücük yüreklerle bizim işimiz ne de güzel. Biz her şeyden önce bu küçük yüreklere insanı sevmeyi öğretmeliyiz. Bayrağı ve vatanı uğruna diğer sevdalardan vazgeçilebileceklerini öğretmeliyiz. Hayatı sevdirmeli, mutluluğu yaşatmalıyız bir şeyleri eksik hayatlara. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler toplumların hem mazisidir hem de maziyi öğreticisidir. Bizim ülkemiz çok güçlü. Ülkemiz bu gücünü milletimizin genç dimağlarına ışık tutan siz değerli öğretmenlerimizden almaktadır. Hiçbir eğitim modeli ya da sistemi sizlerin evlatlarımıza kattıklarınızdan daha üstün olmayacak. Bu nedenle sizlerin gelişimi ve mutluluğu ülkemizin geleceğinin teminatıdır” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA