ÇİNE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BALABAN KUŞU BULUNDU
Eklenme : 28.05.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BALABAN KUŞU BULUNDU

Çine’de nesli tükenmekte olan Balaban kuşu bulundu. Kanadının yaralı olduğu görülen kuş hayvan sever bir vatandaş tarafından koruma altına alındı.



Çine’de nesli tükenme tehlikesi altında olan Balaban kuşu bulundu. Ahmet Yaşar Uysal adlı vatandaş tarafından koruma altına alınan kuşun kanadının yaralı olduğu tespit edildi. Yaralı kuşu Tarım İlçe Müdürlüğü'ne götürdüğünü ifade eden Ahmet Yaşar Uysal Tarım İlçe Müdürlüğü yetklililerinin 'biz seni ararız' diyerek kuş ile birlikte kendisini geri gönderdiklerini söyledi. 

Ahmet Yaşar Uysal,” Bu dünya sadece biz insanların değil. Rabbimiz bizleri akıl olarak üstün kılmış. Yolda tam da bir kedinin saldırmak üzere olduğu bu canlıyı görmezden gelemezdim. Onu koruma altına aldım. Maalesef kanadı yaralı ve yetkililerden beklediğimiz ilgiyi göremedik. Onu yaşatmak iyileştirmek ve tekrar ait olduğu doğaya bırakmak için elimden gelen çabayı göstereceğiz” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri











Dinçer bakar 30.05.2024 11:27
Ohooo burda balaban kuşu çok kurutmada hergun görüyorum


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA