ÇİNE’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Eklenme : 19.10.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Çine’de 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen tören ile kutlandı.



Çine Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen tören, Çine Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından halk oyunları gösterisi sergilendi.

Programa; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, banka müdürleri, davetliler ve muhtarlar katıldı.

“BUNUN EN İYİ ÖRNEĞİNİ KORONAVİRÜS SALGININDA YAŞADIK”

Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran gerçekleştirdi. Kapıkıran, “Muhtarlık geçmişi 1829 yılı 2. Mahmut dönemine dayanan Ulu Önder Mustafa Atatür’ün kurduğu Cumhuriyet hükümetlerine kadar taşınan ender kurumlardan birisidir. Muhtarlar devletimizin bir çok kurumu ile iç içe olup verilen görevi en iyi şekilde üstlenmiştir. Bunun en iyi örneğini koronavirüs salgınında yaşadık. Muhtarlar kendi sağlığını hiçe sayarak görevlerini yürütmüşlerdir. Koronavirüsten yaşamını yitiren meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Sözlerime son vermeden önce İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun katılımı ile Ankara’da açılışı yapılacak olan muhtarlar evi ve 100 muhtarlık hizmet binasının camiamıza hayırlı olmasını diler, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerim ile kutlarım” şeklinde konuştu. Program sonunda davetlilere aşure, pilav üstü tavuk ikramında bulunuldu.


Haber Resimleri
























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA