ÇİNE'DE MATEMATİĞİ SEVDİREN PROJE
Eklenme : 07.05.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE MATEMATİĞİ SEVDİREN PROJE

Çine Akçaova Ortaokulu “Games in Maths” (Matematikte Oyunlar) adlı etwinning projesiyle, öğrencilere matematiği oyunlarla eğlenceye çevirerek öğrenimde daha etkili olmasını amaçladı.

Çine Akçaova Ortaokulu matematik öğretmeni Aygün Karaaslan, köy okulunda birçok alanda öğrencilerinin sosyal, duygusal ve 21. yüzyıl becerilerinin gelişmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, matematiğe karşı önyargıları yıkmak amacıyla uluslararası ‘’Games in Maths’’ adlı etwinning projesini yürütmekte. 10 Türk, 2 Romanya ve 2 Ürdün den katılan 14 ortağa kurucu olarak öncülük yapan Aygün Karaaslan hedeflerinin 11-14 yaş aralığındaki öğrencilerin matematiği oyunlaştırılmış etkinliklerle daha eğlenceli bir şekilde öğrenebilmelerini sağlamak ve matematiğin sadece okuldaki dersten ibaret olmadığının farkına varmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Etkinlikler kapsamında öğrencilerin beraber ve bireysel çalışma alışkanlığı kazanmaları, öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi, öğrenmeden keyif alınması, dikkat toplama, çözüm üretme, grup çalışması yapabilme, kendini ifade etme, öz güven gibi alanlarda da gelişmeleri bekleniyor.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

En Sevdiğimiz Ders Matematik Oldu

Öğrencilerden Ceylin Savaş, bu çalışma sayesinde çok güzel etkinlikler yaptıklarını anlatarak, "En sevdiğimiz ders matematik oldu" dedi. Ersin Çiçek, öğretmenleri ile yaptıkları etkinlik sayesinde matematik dersini çok sevdiklerini belirtti. Zaidenaz Aktaş ise etkinliği çok sevdiklerini, farklı Web 2.0 araçları öğrendiklerini ifade etti.




Haber Resimleri

















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Matematik

Yazılım EMA