ÇİNE'DE KOYUN KIRKMA MESAİSİ BAŞLADI
Eklenme : 09.04.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE KOYUN KIRKMA MESAİSİ BAŞLADI

Çine'de besiciler sıcaklıkların artmasıyla koyunlarını kırkıyor, iç ve dış parazit ilaçları veriyor, merada zehirlenmelere karşı iğne yapıyor.

Baharın gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte, koyun işletmeleri koyunlarının daha iyi gelişmesini sağlamak için koyunlarının kışlık kostümlerini yani yapağılarını, ya makinalar ile ya da makaslarla keserek yaz sezonunu açmaya başladı. Bu koyun kırkım işlemi, yöneticiler için hem maddi açıdan yapağılarını satarak gelirlerini sağlamak hem de koyunları tüylerinden kurtararak sıcak havalarda serinlemelerini sağlamak amacıyla yapıldı. Bu işten hem koyunlar memnun hemde koyun sahipleri karlı çıkıyor.

YÜNLER ÇEYİZLERE DÖNÜŞÜYOR

Aydın'da sıcak havaların başlaması ile beraber hayvan sahipleri, hayvanlarını daha güzel yetiştirmek ve onlardan daha çok verim almak için koyunlarını kırkmaya başladı. Çine'de yaşayan küçükbaş hayvan besicisi Mehmet Uyanık, hayvan sahiplerinin, hayvanlarının daha sağlıklı ve verimli olması için koyunlarını kırkmaya başladıklarını belirtti. Uyanık, "Bir koyun da ortalama 1,5 ile 2 kilo yün çıkarıyoruz. Bu yünleri temizledikten sonra ihtiyaca göre kimilerimiz yastık, yorgan ve keçe olarak kullanırken, kimimiz de bu yünleri satarak ek gelir elde etmiş oluyoruz. Özelikle düğün sezonlarında daha fazla satılıyor. Yeni evlenenlere çeyiz olarak hediye ediliyor" diye konuştu. 




Haber Resimleri








Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


koyun bahar

Yazılım EMA