ÇİNE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Eklenme : 26.11.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Çine’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla broşür dağıtıldı.

Çine’de, Çine Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğü tarafından Aydın Barosu Çine Temsilcisi Avukat Aylin Aytepe ve meslektaşları, Çine Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Günay Ocak, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, muhtarlar, polis ve jandarma ekipleri ile birlikte kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla broşür dağıtıldı.

Vatandaşlara dağıtılan broşürlerde, aile içi ve kadına yönelik şiddetin tanımı ve şiddete uğrayanların ne yapmaları gerektiği belirtildi. Vatandaşlara broşür verirken, bilgilendirme da yapan polis ile jandarma ekipleri, kişinin, eşine, çocuklarına, anne ve babasına, kardeşlerine ve akrabalarına yönelik uyguladığı saldırgan davranışların aile içi şiddet olduğunu anlattı. Ayrıca Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında kadınlara bilgi verildi. KADES uygulamasının cep telefonuna nasıl indirileceği anlatıldı. Şiddetin fiziksel olduğu kadar cinsel, ekonomik ve psikolojik olabileceğini anlatarak, bu tür bir baskıya maruz kalınması durumunda, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Alo 183, polis, jandarma, belediye, baro temsilciliği ve savcılık gibi kurumlardan destek alınabileceğini hatırlattı.




Haber Resimleri


















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA