ÇİNE’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme : 12.09.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Büstü önüne çelenk bırakması ile başlayan İlköğretim Haftası kutlaması Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu’nda devam etti.



Çine’de 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında 6 bin 552 bin öğrenci ve 564 öğretmen ders başı yaptı. Törene; Çine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Komutanı Vekili J. Asb. Kd. Bçvş. Dinçer Zeybek, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, DP Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, Çine Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Binay Erkun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Halk oyunlarının sergilendiği ve şiirlerin okunduğu törende ilk ders etkinliğine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Çine Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokul Müdürü Kamil Kılcı, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır yada esaret ve sefalete terk eder’ bu bağlamda en büyük hedefimiz çocuklarımızın yetenek ve ilgileri dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük etmek ve onları milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Sayın velilerimiz hedefimize ulaşmada sizleri yanımızda görmek başarımızı artırır. Biz büyük bir aileyiz” şeklinde konuştu.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ise şu ifadeleri kullandı: Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistemimiz tüm vatandaşlarımızı Türk milli eğitimin temel amaçlarından biri olan ‘Fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi niyet ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir. Bugün çocuklarımızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız.


Haber Resimleri
















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA