ÇİNE'DE GÜNDEM ESNAFIN DÜKKAN BULAMAMASI
Eklenme : 02.08.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE GÜNDEM ESNAFIN DÜKKAN BULAMAMASI

Çine Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda Yolboyu Mahallesinde yapılması planlanan sanayi sitesi konuşuldu. Çine esnafının yer sıkıntısı bir kez daha gündeme gelmiş oldu.

Çine Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında gerçekleşti. Çine Havuzlu Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıda 4 gündem maddesi görüşüldü.

Çine Belediye Meclisi Ağustos Ayı Meclis toplantısı, Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda 4 gündem maddesinin karara bağlandı. Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen 2023 yılı bütçesine ek ödenek verilmesi konusu görüşüldü. 2023 yılı bütçesi 116 milyon 806 bin TL olduğu artan maliyetler ve ekonomik koşullardan dolayı ek bütçe yapılması gerektiği bildirildi. Ek Bütçe 109 milyon 605 bin TL olarak belirlendi. 2023 yılı ek bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Yolboyu Mahallesi’nde 109 ada 50 parsel sayılı taşınmazın kamu yararına alınması görüşülerek kabul edildi.

SANAYİ SİTESİ İHTİYAÇLARI KARŞILAMIYOR

Çine Sanayi Sitesi’nin ihtiyaçları karşılayamadığı ve esnafın dükkân sıkıntısı bir kez daha gündeme taşındı. AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Belediye Meclisi’nde son gündem maddesinin içeriğindeki Yolboyu Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni sanayi ile ilgili son durum hakkında bilgi almak istedi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, henüz prosedür kısmını geçemediklerini söyledi. Meclis toplantısında gündemin son maddesi olan Yolboyu Mahallesi’nde yeni sanayi sitesi alanı olarak düşünülen 109 ada 50 parsel sayılı taşınmazın kamu yararına karar verilmesi maddesi görüşüldü. AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, yeni sanayi sitesi kurmak için başlanılan girişimlerin hangi aşamada olduğunu sordu.

“BAKANLIK İMAR İÇİN TAAHHÜT İSTİYOR”

Kandemir’in sorusunu Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer yanıtladı. Dinçer, “Hiçbir aşama kaydedemedik. Bakanlık bu yerin kamu yararına kullanacağından dolayı imar için taahhüdünü istiyor. Biz bu prosedürü aşmak için uğraşıyoruz. Bizde bu 4’ncü maddeyi bu yüzden onaylıyoruz. Yapılacak yerin yarısı imar planının dışında olduğu için onu imar içine almak için uğraşıyoruz. Büyük ova projesi olduğu için o bölge. Büyük ovadan çıkarıp imar yapacağız. Ama çıkarıp çıkarmayacağımız belli olmadığı için hiçbir aşama kaydedemedik. Çıkarırsak yer için satış gerçekleştireceğiz” dedi.

“DAHA ADİL BİR ŞEKİLDE YAPILSIN”

Bu konuyla ilgili sistemin değiştirilebileceğini söyleyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, “Kamu yararına 22 dönüm araziyi imara katıyorsak bundan sonra kurulacak olan sanayi sitesini daha adil bir şekilde dağıtabiliriz. Aynı TOKİ’deki gibi. Dükkânı olmayan ya da yer bulamayan kiracılara, alıcılara öncelik tanına bilinir. Mevcut dükkânı olan biri oradan da dükkân alınca tekrar sıkıntı başlıyor. Madem kamu yararına yapıyoruz adaletli dağıtalım. Rant amacında olanlar değil, dükkân bulamayan esnaf yer bulsun” diye konuştu.




Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA