ÇİNE'DE GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ İÇİN BİRLİK OLDULAR
Eklenme : 26.01.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ İÇİN BİRLİK OLDULAR

Çine’de geleneksel deve güreşinin yaşatılması için Çine Belediyesi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri harekete geçti. Deve güreşinin 19 Şubat 2023 Pazar günü halka açık olarak gerçekleştirilecek.



Çine’de 2 yıldır gerçekleştirilemeyen deve güreşinin yapılması ve geleneğin yaşatılması için Çine Belediyesi, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Çine Ziraat Odası ve Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası harekete geçti. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert’in Başkanlığında oluşturulan komitede; Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği Başkanı Mevlüt Toker, Tugay İğci, Kamil Kocabaş, Halil Ayar, Fatih Hoş, Metin Barak ve Çağlar Sert yer aldı.

“BU GELENEĞİ HEP BİRLİKTE YAŞATACAĞIZ”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Değerli oda başkanlarımız geleneğin yaşatılması için desteklerini esirgemediler. Bu sene hep birlikte bu geleneği yaşatacağız. Deveci camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızı bu gelenekten mahrum bırakmamak adına destek olan oda başkanlarımız başta olmak üzere tüm destekçilere halkımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA