ÇİNE'DE EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ
Eklenme : 10.06.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri yılı boyunca gerçekleştirmiş oldukları el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.



Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yıl Sonu Sergisi, Çine Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan açılış konuşmasında 2023-2024 eğitim öğretim yılı faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Müdür Yavuzkan, “İnsan faaliyetlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini her geçen gün daha fazla hissediyoruz. İklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi, biyolojik çeşitliliğin azalması ve hava kirliliği gibi sorunlar yalnızca bugünün sorunu değil geleceğimizi de tehdit ediyor. Bu tehditlerle başa çıkmak için hepimize büyük görevler düşüyor. Öncelikle bireysel olarak atabileceğimiz adımların önemini kavramalıyız. Enerji tasarrufu sağlamak, geri dönüşüme önem vermek, doğal kaynakları verimli kullanmak gibi basit ama etkili yöntemlerle çevremizi koruyabiliriz. Bireysel harekette kalmayarak ortak hareketle desteklenmelidir.  Bugün burada hepimiz bir dünyası var diyerek, doğaya olan bağlılığımızı ve çevreye duyduğumuz saygıyı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Unutmayalım doğa bize değil biz doğaya muhtacız. İçinde bulunduğumuz hafta Hayat Boyu Öğrenme haftası olarak kutlanmaktadır. Halk Eğitim Merkezi Eylül 2023 tarihinden bugüne kadar kültür, mesleki, sanat, spor, müzik ve resim alanında 219 kurs açılmış ve bu kurslarda 3 bin 537 vatandaşımıza hizmet vermiştir. 14 Haziran Cuma günü okullar kapanıyor. Bakanlığımız öğrencilerimiz için 1 Temmuz-29 Ağustos tarihleri arasında sanat, spor ve zekâ oyunları gibi çok çeşitli kurslarla yaz boyunca Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezimizde eğitimlerimiz devam edecek. Emeği geçen herkese ve sergimize katılım sağlayan misafirlerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Jimnastik ve karate gösterileri, halk oyunları gibi etkinliklerin de gerçekleştirildiği sergide görücüye çıkan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri takdir topladı.  

Etkinliğe, Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Cumhuriyet Başsavcısı Umut Dinçer, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, kurum ve kuruluş müdürleri, okulların yönetici ve öğretmenleri, usta öğreticiler, kursiyerler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.


Haber Resimleri













Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA