ÇİNE'DE CUMHURİYETİN 99. YILI KUTLANDI
Eklenme : 29.10.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE CUMHURİYETİN 99. YILI KUTLANDI

Çine’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 99. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.



Çine Yüksel Yalova Stadı’nda gerçekleştirilen törene; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler de öğrenciler tarafından okundu. Halk oyunları gösterisi sergilendi.

Günün anlam ve önemin belirten konuşmayı Çine Kaymakamı Turan Erdoğan yaptı. Erdoğan; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti kendini yok etmek üzere gelmiş emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatmış olduğu mücadelesini tüm Anadolu topraklarına yaymış ve çok çetin mücadeleler vermiştir. Bu mücadelenin sonunda Kurtuluş Savaşımızı kazandıktan sonra 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sağlamak muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı yegâne amaç kabul ederek çalışmak ve gelecek nesillere müreffeh bir Türkiye bırakmaktır. Ay yıldızlı bayrağımızın altında tek yürük, tek vücut, tek millet olmaktır. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya, şehit ve gazilerimizi milletçe kalbimizde yaşatmaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 99’cu kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tüfekci’nin elinden aldı.


Haber Resimleri



























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA