ÇİNE’DE ÇİFTÇİLER ENERJİLERİNİ GÜNEŞTEN ALIYOR
Eklenme : 17.09.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE ÇİFTÇİLER ENERJİLERİNİ GÜNEŞTEN ALIYOR

Çine’de faaliyet gösteren Severoğlu Elektrik sulama sistemleriyle tarım alanlarında elektrik ihtiyacının güneş panellerinden karşılanmasını sağlayarak tarımda verimlilik artışı ve çiftçilerin enerji maliyetlerinin azaltılmasını hedefledi.

İsmail Sever: 0539 405 95 95



Çine’de faaliyet gösteren Severoğlu Elektrik sayesinde çiftçiler enerji ihtiyaçlarını güneşten karşılamaya başladı. Severoğlu Elektrik tarımla uğraşan çiftçiler için geliştirdiği yenilikçi güneş enerjisi sistemleriyle dikkat çekiyor. Bu sistemler sayesinde çiftçiler, elektrik maliyetlerini neredeyse sıfıra indirme şansı yakaladı. Özellikle tarımsal sulama alanında güneş enerjisinin kullanımı gün geçtikçe artarken ilçede bu hizmet için Severoğlu Elektrik kolları sıvadı.

 

Severoğlu Elektrik İşletme Sahibi İsmail Sever, “Elektrik ile tarımsal sulama yapmak, her ay düzenli olarak yüksek maliyetlere neden olabiliyor. Güneş enerjisi kullanarak yapılan sulama işlemleri ise bu maliyetleri ortadan kaldırıyor. Güneş panelleri, güneşten gelen fotonları kullanarak elektrik üretir ve bu elektrik tarımsal sulama sistemlerinde kullanılır. Bu sayede çiftçiler, elektrik maliyeti olmaksızın sulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Yüksek elektrik maliyetleri ve güneş enerjisinin yenilenebilir olması, çiftçilerin güneş enerjili tarımsal sulama sistemlerine yönelmesini sağlıyor. Teknolojik gelişmeler, güneş panellerinin verimli kullanılmasını mümkün kılıyor. İyi ve kaliteli A Class panellerle yapılan Tarımsal Sulama GES sistemlerinin performansı ve verimi oldukça yüksek. Elektrik şebekesinin olmadığı alanlarda fosil yakıtlar yerine güneş enerjisi kullanımı, doğaya katkı sağladığı gibi, sulama işlemlerinin de daha uygun maliyetlerle yapılmasına olanak tanıyor” şeklinde konuştu.

 

Güneş Enerjili Sulama Sistemlerinin Faydaları

Güneş enerjisi ile çalışan tarımsal sulama sistemlerinin birçok avantajı bulunuyor:

  • Trafo Masrafı Ortadan Kalkar: Araziye trafo kurma masrafı yoktur.
  • Hat Çekme Gereksinimi Yok: Direk çekmek için uğraşılmaz, ek ödeme yapılmaz.
  • Elektrik Faturası Ödenmez: Elektrik maliyetleri tamamen ortadan kalkar.
  • Kooperatif Sorunları Azalır: Kooperatiflerden kaynaklanan sorunlarla uğraşmak zorunda kalınmaz.
  • Ürün Maliyetleri Düşer: Elektrik maliyetlerinin ortadan kalkması, ürün maliyetlerini de düşürür.
  • Fatura Korkusu Olmadan Sulama: Gündüz vakti rahatlıkla sulama yapılabilir.
  • Esnek Sulama Zamanları: İster doğrudan, ister depo doldurarak istenilen zaman sulama yapılabilir.

Haber Resimleri











Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA