ÇİNE’DE BİLGİN TAYFA HEM GÜLDÜRDÜ HEM ÖĞRETTİ
Eklenme : 01.06.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE BİLGİN TAYFA HEM GÜLDÜRDÜ HEM ÖĞRETTİ

Çine Kültür Derneği çocuklar için hazırladıkları “Bilgin Tayfa” tiyatro oyununu Çineli tiyatro severlerle buluşturdu.

Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde aynı gün 4 kez üst üste sahnelenen oyun çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Bilgin Tayfa adlı tiyatro oyununda çocukların çevre bilincini arttırmak amaçlı; orman yangınları, çevre temizliği, sağlıksız beslenme konuları işlendi. Çineli tiyatro sanatçısı Ömer Öner’in yazıp yönettiği Bilgin Tayfa Tiyatro gösterisinde sahne alan sanatçıların tamamı da Çinelilerden oluştu.

Tiyatro gösterisi sonunda alkışlarla sahneye çıkan Yönetmen Ömer Öner; “Geçtiğimiz yıl memleketimiz Çine başta olmak üzere ülkemizin en güzel yerlerindeki ormanlarımız alevlere teslim oldu. Maalesef ki birçok canlı, bitki, börtü böcek yok oldu. Bilgin Tayfa tiyatro oyununu hazırlarken bu yüzden çevre bilincini, çevre duyarlılığını ön planda tutmaya çalıştık. Umarız beğenmişsinizdir, çocuklarımızın akıllarında yer edinir ve daha dikkatli olmalarını sağlamış oluruz. Bizleri yalnız bırakmayarak sanatımıza ortak olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.” diye konuştu. Oyuncular: Mehmet Kırem, Mehmet Kerpiçlik, Arife Özer ve Ses/Işık: Emin Güney




Haber Resimleri
















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


tiyatro çine

Yazılım EMA