ÇİNE'DE BAKKALLAR: PROBLEM ÇÖZÜLENE KADAR SATMAYACAĞIZ
Eklenme : 28.11.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE BAKKALLAR: PROBLEM ÇÖZÜLENE KADAR SATMAYACAĞIZ

Çine’de bakkallar ekmek satmama kararı aldı. Vatandaşları şok eden bu karar hakkında konuşan bakkal işletme sahipleri ise fırıncılar tarafından hakları olan yüzde 25 kâr payını alamadıklarını belirterek bu duruma isyan etti.

Artan girdi maliyetleri nedeniyle Çine'de 200 gram olan ekmeğin 230 grama çıkarılarak ekmek fiyatının 1 lira 50 kuruştan 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Çine’de birçok bakkal işletme sahibi ekmeğin fiyatının yükselmesi ile birlikte hakları olan yüzde 25 kâr payını alamadıklarını belirterek greve başladı. Ekmek satışlarını durduran birçok bakkal işletme sahibi hakları olan yüzde 25 kâr payını isterken vatandaşlar ise bu sorunun acilen çözülmesini istiyor.

Çine'de ekmek üretip bakkal ve marketlere dağıtım yapan 4 fırın bulunduğunu dile getiren Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Aydın'ın diğer ilçelerinde bakkallara verilen yüzde 25 kâr payının ilçedeki fırıncılar tarafından da uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ekmek fiyatı 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Esnafımıza daha önce fırıncıların verdiği 30 kuruş kâr marjı, yapılan ekmek zammı sonrası değişmedi. Doğal olarak esnafımızın da poşet ücretleri başta olmak üzere diğer giderleri arttı. Sorduğumuz tüm diğer ilçelerde fırıncılar, esnafa en az 50 kuruş kar hakkı tanıyor. Ekmek satışı fazla olan esnafa 60-70 kuruş kar hakkı veren fırıncılar var. Fakat ilçemizde ekmek üretimi yapan fırıncı esnafı kendi arasında karar almış. Ekmeklerini satan esnafa verilen 30 kuruş ücretin artırılmaması noktasında diretmekteler. Haklı olarak bakkal ve market işletmecilerimiz de bu karara isyan ediyor ve ekmek satmama kararı aldı” diye konuştu.




Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


çine ekmek grev

Yazılım EMA