ÇİNE'DE AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme : 27.02.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çine’de Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrenciler Aydın’da Çine’yi temsil edecek.



Milli Eğitim Bakanlığı ve Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilkokul ve ortaokul öğrencileri arası 6. Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvasına Çine’de 14 okul katıldı. Turnuvada ilkokul ve ortaokul kategorisinde 90 öğrenci, Mangala, Pentago, Q-bitz, Küre, Equilibrio, Reversi, Kulami branşında 5’er 8 kategoride yarıştı.

Turnuva sonunda birinci olan öğrencilerin, ilçeyi finallerde Aydın’da temsil edecek. Öğrencilerin bu başarısı hem eğitim camiasında hem de ilçe genelinde büyük gurur ve heyecan yarattı. İl finallerinde birinci olanlar ise Rize'de yapılacak olan 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na katılmaya hak kazanacağı kaydedildi. Tüm katılan öğrencileri tebrik ederek katılım belgesi veren Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, dereceye giren öğrencilere ve görevli öğretmenlere başarı belgesi verdi.

Çine Akıl ve Zeka Oyunları Koordinatörü Halit Dönmez, “Çine ilçesi olarak geçmişte 4. Zeka Oyunları Turnuvası’nda 3 öğrencimiz Diyarbakır'da, 5. Zeka Oyunları Turnuvasında bir öğrencimiz Kayseri'de finallere katılım başarısı göstermişti. İlçemize bu başarıları sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz” şeklinde konuştu.

İlkokul kategorisinde dereceye giren öğrenciler;

Mangala: Salih Demir Çaltı İlkokulu

Pentago: Ela Karademir Akçaova İlkokulu

Q -Bitz: Gülce Coşkun Cumhuriyet İlkokulu

Küre: Ceylin Nisa Baldan Hüseyin Özkan İlkokulu

Equilibrio: Atahan Çolak Atatürk İlkokulu

Ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrenciler;

Mangala: Uğur Akalın Akçaova Ortaokulu

Küre: Hidayet Aydın Akçaova Ortaokulu

Reversi: Mehmet Buğra Değirmendere Akçaova Ortaokulu

Kulami: Halit Balcı Namık Kemal Ortaokulu

Pentago: Ramazan Akbay Feride Raşit Kalkan Ortaokulu (Yusuf Girgin)


Haber Resimleri

















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA