ÇİNE'DE 6 BİN 973 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI
Eklenme : 20.01.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE 6 BİN 973 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

Çine’de 2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı’nın yarı tatilinde 6 bin 973 öğrenci karne heyecanı yaşadı.



Çine’de 2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı’nın birinci yarı yılının sona ermesi ile birlikte öğrenciler karne sevinci yaşadı. Resmi karne töreni Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Törene; Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ve Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayşe Aktaş katıldı. Ayrıca bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla gönderilen kitaplar da öğrencilere hediye edildi. Çine genelinde toplam 6 bin 973 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Atatürk İlkokulu Müdürü Korhan Karaca öğrencilere iyi tatiller dileyerek tatilde bolca kitap okumaları tavsiyesinde bulunuldu.

Çine Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, “Sayın Kaymakamımızın toplası olduğu için karne törenimize katılamadı. Bugün ülke genelinde olduğu gibi Çine’de de birinci yarıyıl dönemimizin sonuna geldik. Bugün 6 bin 973 öğrencilerimiz karnelerini alacaklar ve 564 öğretmenimizle 15 günlük bir tatile girecekler. Ben hatasız, kazasız bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. Okullarımız da ufak tefek sorunlarımız oluyor. İkinci döneme öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz dinlenerek ve daha zinde başlayacağız. Bizler tatil döneminde çok yoğun bir çalışma içeresine gireceğiz. Çünkü 6 Şubat’ta tüm Türkiye’deki bütün Anaokulu ve Ana sınıfları dahil yemek verilecek. Fiziki şartlar önemli. Ayrıca 6 Şubat’ta taşımalı 200’e kadar öğrencisi olan okullarımızın tamamına yemek verilecek. Pansiyonlu okullarında sayı gözetmeksizin tamamına yemek verilecek. Sosyal Devlet ilkesi gereğini buralarda en iyi şekilde gerçekleştiriliyor. Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah öğrencilerimiz sağlıkla ve mutlulukla karnelerini alıp aileleriyle birlikte mutlu bir tatil geçirirler. Bu yıl Bakanlığımız istisnasız bütün öğrencilerimize kitap hediye etme kampanyası uyguladı. Biz de Çine’de okullarımızda öğrencilerimizin tamamına kitap hediye ediyoruz. İnşallah çocuklarımız kitaplarını tatilde okuyarak, tatillerini güzel değerlendirmiş olurlar” şeklinde konuştu.

OKULLAR VE BİLSEM’DE KURLAR AÇILIYOR

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan yarı yıl tatili içerisinde okullarda öğrenciler için Matematik ve İngilizce yetiştirme kursları açıldığını duyurdu. Yavuzkan, ayrıca Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bilim ve Sanat Merkezi’nde de (BİLSEM) iki hafta boyuncu akıl, zeka oyunları ile öğrencilerin en iyi şekilde tatillerini değerlendirmeleri için kursların açıldığını belirtti.


Haber Resimleri





























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA