ÇİNE'DE 38 YIL SONRA SÜRPRİZ BULUŞMA
Eklenme : 24.11.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE 38 YIL SONRA SÜRPRİZ BULUŞMA

Çine’de 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile Evciler İlkokulu eski mezun öğrencileri, öğretmenlerine duygu yüklü bir sürpriz gerçekleştirdi.

1980-1985 yılları arası Çine Evciler İlkokulu’nda eğitim almış bir çok kişi bir araya gelerek eski okul günlerini yad ederken ayrıca kendilerini eğiten öğretmenlerine de duygu yüklü bir sürpriz gerçekleştirdi. Okula ziyaret için çağrılan emekli öğretmen Yalçın Deveci eski öğrencilerini karşısında görünce mutluluk gözyaşlarına boğuldu. Eski mezunlar 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerini onurlandırdı. Eski okul günlerinin yad edildiği sürpriz buluşmada öğrenciler öğretmenleri Yalçın Deveci’ye çiçek ve onur belgesi takdim etti.



Ramazan Kılışçı, “Bizler köyümüz ilkokulunda 1980-1985 yıllarında okuyan öğrencileriz. 1984-1985 eğitim öğretim döneminde bu okuldan mezun olduk. Mezun olduk ama aşağı yukarı 40 seneden beri hayatın meşgaleleri ile uğraşırken birbirimizi aramayı görüşmeyi ihmal ettiğimizi anladık. Zaman zaman bireysel görüşmelerimiz oldu. Ancak hep birlikte bir araya gelememenin eksikliğini hep yaşadık. En son 2 ay önce 2-3 arkadaş mezun olduğumuz köyümüz ilkokulunda Sevgili Öğretmeniz Yalçın Deveci ile birlikte bir araya gelebileceğiz tarihi belirledik. Buluşmanın adı 38. yıl buluşması ve tarihte 24 Kasım olsun dedik. 24 Kasım 2023 Cuma günü öğretmenler günü olması nedeniyle bugünde buluşmanın çok daha anlamlı olacağını düşündük. Çünkü bizi hayata hazırlayan yetiştiren ve hayatın kucağına bırakan Sevgili Öğretmenimiz Yalçın Deveci‘yi unutmamız mümkün değildi. Zaten hiç unutmadık ama tüm arkadaşlar olarak sevdiğimizi belli etmemiz gerekirdi. Sevgimizin gösterebilmenin en anlamlı yeri, mezun olduğumuz, köyümüz okulunda, yani bu okulda olmasını karar verdik. Toplantının burada yapılmasını imkân veren okulumuz müdürü Mehmet Abbak ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenimiz ile bir araya gelme fikrine katkıda bulunan programımıza katılım sağlayan veya mazeretinden dolayı katılamayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu özel gün nedeniyle Başta Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sevgili Öğretmenimiz Yalçın Deveci’nin, okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizin, Emekli olan ve fiilen öğretmenlik yapan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Ayrıca bizimle birlikte okuyup mezun olan aramızdan ebediyete intikal eden Ali Kılışçı ve Vedat Aslan arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Son olarak, Sevgili Öğretmenimiz Yalçın Deveci, iyi ki bizim öğretmenimiz olmuşsunuz, İyi ki bu hayat yolculuğuna sizin düzenlediğiniz biletle yola çıkmışız. İyi ki varsınız, Allah size sağlıklı ve uzun ömürler versin, saygılarımızla, teşekkür ederim” şeklinde konuştu. (Yusuf Girgin)


Haber Resimleri

























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA