ÇİNE'DE 19. AĞAÇ BAYRAMI KUTLANDI
Eklenme : 11.03.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE 19. AĞAÇ BAYRAMI KUTLANDI

Çine Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan Ağaç Bayramı 19. kez kutlandı.



Asar Parkı mevkiinde 7'den 70'e yeşil bir gelecek kampanyası adı altında Ağaç Bayramı etkinliğinde 100 adet fıstık çamı toprakla buluştu. Havanın güzel olmasıyla tüm Çineliler Asar Parkına gelerek eğlenceli dakikalar geçirdi. Konuşmaların ardından vatandaşlara tavuklu pilav, aşure ve lokma ikram edildi. Başkan Kıvrak, çocuklara oyuncaklar hediye etti. Çine Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan 19’uncu Ağaç Bayramına Çine Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kıvrak ve belediye meclis üyesi adayları, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Semra Eroğlu, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Arzu Kocabay, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çavdar, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, DP Çine İlçe Başkanı Ahmet Soydar, TEMA Aydın Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA Çine Temsilcisi Hicabi Solak, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Mücadeleyi kazanacağımıza inanıyorum”

‘Çine içinde bir yeşil değil, yeşil içinde bir Çine’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Çine Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kıvrak sözlerine şu şekilde devam etti, “Her sene 21 Mart'ta kutladığımız ağaç bayramımızın 19.sunu bu sene Avrupa Birliği projemiz kapsamında iklim değişikliğine dikkat çekmek için kutluyoruz. Ağacın, yeşilin faydalarını hepimiz biliyoruz. Çünkü Çine’miz bir tarım şehri, üreten bir şehir. Bir fidanın, bir tohumun nasıl ekildiğini, nasıl dikildiğini, toprağın nasıl işlendiğini, verilen emeklerin ne kadar büyük olduğunu en iyi bilen ve ağaca yeşile kıymet veren şehirlerimizden. İklim değişikliği ve artan sıcaklar Çine’miz için de bir sorun. Yaz aylarında susuzluk ve kuraklık riski ile karşılaşmayacağımızın garantisini kim verebilir? Bu nedenle toprağımıza, suyumuza, gıdamıza, ağaçlarımıza hep birlikte sahip çıkacağız ve hep birlikte üretecek ve birlikte mücadele edeceğiz. Çine’miz de şu an birçok mahallemizde parklarımız var, yol ağaçlandırma çalışmalarımız var ve devam etmektedir. Çine'de 2002'den bu yana 10 mahallemizde toplam 61 adet park bahçe ve toplamda 160 bin 339 metrekarelik yeşil alana sahibiz. Yaptığımız ağaç bayramları ile bugüne kadar 5 bine yakın sokak ağaçlandırması ve ormanlık alanda ağaç dikimi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çine’mizin daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir olması için projemize ve kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz. Hep beraber 7’den 70’e el ele vererek bu mücadeleyi kazanacağımıza inanıyoruz. Herkese etkinliğimize katıldıkları için teşekkür ederim. İyi eğlenceler diliyorum.


Haber Resimleri






















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA