ÇİNE'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme : 16.07.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çine’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni gerçekleştirildi. Törende şehitler dualar ile yad edildi.

Çine Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni, Hükümet Meydanı’nda yapıldı. Törene; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tüfekci, Çine İlçe Jandarma Komutanı Memiş Arı, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Akçaova Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, okul müdürleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Kaymakamı Turan Erdoğan gerçekleştirdi. Erdoğan, “Bizler Anadolu topraklarını bin yıldan daha fazladır yurt edinmiş durumdayız. Malazgirt Savaşından hatta daha öncesinden bu toprakları kendimize yurt edindik. Dedelerimizin şehit kanıyla bu toprakları sulayarak bizlere emanet ettiler. Bu topraklara biz vatan olarak yerleştikten sonra günümüze kadar emperyalist kafalar bizleri bu vatandan atmak için defalarca geldiler. Önce Haçlı Seferleri ile sonra kadim devletimiz Osmanlı İmparatorluğu zamanında, Çanakkale Savaşı ile geldiler. Hepsinde olduğu gibi son geldiklerinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti olarak bizler bu emperyalistlerin ellerini, kollarını kırıp geriye gönderdik. Ancak bizi yurdumuzdan atmak için hiçbir zaman durmadılar. İşte 15 Temmuz 2016 yılında da başka bir kılıkla kendilerine maşa, uşak olarak FETÖ terörü adı altında yeniden geldiler. Darbe yapmak istediler. Ancak bu soylu milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da öncülüğünde güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz bu terör örgütüne de gerekli dersi verdi. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize Allah’tan sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece Türk Milletinin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.




Haber Resimleri














Yazılım EMA