ÇİNE’DE 1. ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI
Eklenme : 22.11.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’DE 1. ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

Çine’de düzenlenen ‘1. Çine Uluslararası Organik Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ coşku ile kutlandı. 4 gün boyunca devam eden festival ile Çine’nin zeytin ve zeytinyağı tanıtıldı.

Çine'de GÜNZEYDER, Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Çine Uluslararası Organik Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi.  16 Kasım 2021 Salı günü zeytin toplama yarışı ile başlayan festival 18 Kasım 2021 Perşembe günü Bodrum Fotoğrafçılar Derneği (BODFAD) tarafından belediye meydanında açılan açık hava fotoğraf sergisi ile devam ederken 20 Kasım Cumartesi 2021 ve 21 Kasım 2021 Pazar günü Kuvayi Milliye Parkı’nda gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile devam etti. Kuvayi Milliye Parkı’nda zeytin ve zeytinyağı ile zeytinyağlı ürünlerin yer aldığı ürünlerin bulunduğu stantlar kuruldu. Hallaçlar Mahallesi’nde ‘Zeytin Şükran Ormanı’ açıldı. Halk TV festivalde canlı yayın yaptı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Dil Tengi ile Orkerstra Arista Grubu konser verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Aydın eski Milletvekili ve GÜNZEYDER Başkanı Osman Aydın, bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların da katılımı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın eşlik ettiği kortej yürüyüşü yapıldı. Meydandaki törende protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, “İlçemizin en önemli gelir kaynaklarından birisi de zeytin. Bu yüzden zeytin festivali düzenliyoruz. Burada amacımız, Çine’nin gerçekten organik zeytin ve zeytinyağının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını yapmak. Zeytincimize, zeytinyağcımıza, tarımcımıza, çiftçimize, esnafımıza yardımcı olabilmek. Festivalin düzenlenmesinde emek ve destek veren, katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Törenin ardından protokol üyeleri, Kuvayi Milliye Parkı’nda kurulan zeytin ve zeytinyağı stantlarını gezdi. Stantlarda protokol üyeleri, zeytin ve zeytinyağının tadına bakarak bilgi aldı. Çine’nin zeytin ve zeytinyağı ile zeytinyağlı ürünleri davetlilerden tam not aldı.




Haber Resimleri











Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Çine zeytinyağı

Yazılım EMA