ÇİNE SOKAKLARINA KADIN ELİ DEĞDİ
Eklenme : 03.04.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE SOKAKLARINA KADIN ELİ DEĞDİ

Çine’de daha önce sadece erkeklerin yaptığı sokak temizliğinde görevlendirilen 2 kadın, sabahtan akşama kadar sokakları kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürüyor.



Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sokak temizliğinde kadın dönemi başlattı. Dinçer, ilk etapta 2 kadını işe alarak sokak temizliği için görevlendirdi. Daha önce Türkiye genelinde erkeklerin yaptığı sokak temizliğini Çine’de kadınlar yapmaya başladı. Onları sokaklarda bir elinde süpürge bir elinde kürekle gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemez iken kadınların çalışkan tutumları takdir topladı. Yıllarca evlerinde temizlik yapan kadınlar ve bu konuda uzman olan kadınlar artık Çine’de sokaklarını temizlemek için seferber oldu. Kadınların yaptığı temizlikten vatandaşlar da memnun çünkü onlar sokakları kendi evleri gibi dip bucak temizleyince sokakta bir kâğıt parçasını bile bulmak mümkün olmuyor. Ceylan Karaaltı ve Kadriye Çınar sabah saat 08.00'de temizliğe başlayıp akşam saat 17.00'ye kadar çalışıyor. Kadınlar hiç durmadan yerde gördükleri bütün çöpleri sanki kendi evlerini temizliyor gibi temizlik yapıyorlar.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Ceylan Karaaltı, “İşe başlamamızın üzerinden fazla geçmedi. Ancak çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu işi daha önce sadece erkekler yapıyordu ancak biz de evde sürekli temizlik yaptığımız için bu işi biliyoruz. Bizi görenler önce şaşırıyor ancak sonra alışıyor. Halkımız bizden çok memnun. Biz de sabahtan akşama kadar işimizi yapıyoruz. Çevremizi sokakları temiz tutmak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kadriye Çınar ise, “Kadınlar her yerde olmalı. Başkan Enver Salih Dinçer’e bize böyle bir iş imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde eve ekmek götürüyoruz" dedi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Kadınlarımıza önem vermeye devam ediyoruz. Kadın istihdamını artırmak onlara her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde sokaklarımızı temizleyen kadınların sayısı da artmış olacak” ifadelerini kullandı.


Haber Resimleri










Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA