ÇİNE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İLE KALTUN MADENCİLİK ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM  İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Eklenme : 08.11.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İLE KALTUN MADENCİLİK ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kaltun Madencilik Sanayi Nakliyat ve Akaryakıt Ticaret Anonim Şirketi arasında 2022-2023 eğitim öğretim yılında açılan ve eğitim vermeye başlanan Maden Teknolojisi alanı başta olmak üzere okuldaki mevcut Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı ve Makine ve Tasarım Teknolojisi alanlarını da kapsayan bir mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Protokol Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ile Kaltun Madencilik’i temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Okan Yıldırım’ın karşılıklı imzalanması ve Kaymakamlık Makamının onayıyla uygulamaya konulmuş oldu.



Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kaltun Madencilik Sanayi Nakliyat ve Akaryakıt Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: İmzalanan protokol ile Maden Teknolojisi alanında eğitim alan öğrencilere kendi bilgi, birikim ve tecrübelerini aktarmak üzere Kaltun Madencilik tarafından maden, makine ve laboratuvar alanında olmak üzere bünyelerinde görev yapan maden mühendisleri, jeoloji mühendisleri, makine mühendisleri tarafından öğrencilerin mesleki eğitimlerinin verilmesi sağlanacaktır. Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerinin sağlanabilmesi için Kaltun Madenciliğe teknik geziler düzenlenecek ve eğitimlerin işyeri tabanlı olarak üretim atölyelerinde ve laboratuvarlarında yapılması sağlanacaktır. Protokol kapsamında Kaltun Madencilik tarafından Maden Teknolojisi alanına ait atölye ve laboratuvarın donatılması sağlanacak, işletmelerde beceri eğitimi alacak öğrencilerin seçiminde Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine öncelik tanınacaktır. Yine protokol kapsamında Başta Maden Teknolojisi Alanı olmak üzere okulda bulunan Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı ve Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanlarından mezun olan öğrencilerden Kaltun Madenciliğin belirleyeceği kontenjan dahilinde belli yeterliliğe ulaşmış olanlar Kaltun Madencilik tarafından istihdam edilecektir. Bu protokol ile Kaltun Madenciliğin başta eğitime vermiş olduğu önem ve değer bir kez daha tescillenmiş olurken bir taraftan madencilik alanında eğitimli, yetişmiş insan gücünün sektöre kazandırılması konusunda önemli bir adım atılmış oldu. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte öğrenim hayatlarına bitirip mezun olan öğrencilerden alanlarında kendilerini geliştirip ispat edenlerin istihdam edilebilmelerine imkân tanıdığı için istihdam garantili okul olma özelliği kazanmış oldu.

“SEKTÖRÜMÜZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ”

Kaltun Grup İnsan Kaynakları Müdürü Okan Yıldırım’ın yapmış olduğu açıklamasında “Faaliyet gösterdiğimiz sektörler başta olmak üzere tüm sektörler için meslek liselerimiz, bugünün ve gelecekte hâkim olacak çalışma modellerinin lokomatifi görevini üstlenmektedir. Bu sebeple meslek liselerinin teknik donanım açısından günümüzün öğrenim modellerine uygun donatılarak, çalışma hayatımızda yeni üretim modellerinin gerektirdiği yetişmiş insan gücünün kazanılması için özel sektör ve okullarımızın bir araya gelerek bölgemizin ihtiyaçlarına gözetir bir şekilde öğrencilerimize yeni öğrenim dalları ve yeni öğrenme şekilleri kazandırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle başta böylesine anlamlı projede destek olan şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yüksel Tuncer ve yönetim kurulu üyelerimize, şirket yönetim ekibimize, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimimize, ilk olmasına rağmen Maden Teknolojisi bölümüne kayıt yaptıran 16 öğrencimize teşekkür ediyoruz. Bölgemizin eğitim sistemine ve başta şirketimiz olmak üzere sektörümüze hayırlı olmasını dileriz” dedi.

“KALTUN MADENCİLİĞE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Okul Müdürü Osman Serdar Omatça yaptığı açıklamasında “Okulumuz iş gücü piyasasına ara eleman kazandıran bir okul türüdür. Öğrencilerimizin okuldaki atölyelerde yaptıkları uygulamaların yanı sıra işyerlerindeki deneyimleri de mesleki gelişimleri açısından önemlidir. Mezun ettiğimiz öğrencilerin alanlarında istihdam edilmesi de bizim için önem arz etmektedir. Bu kapsamda okulumuza ve mesleki eğitime verdikleri destek için Kaltun Madenciliğe çok teşekkür ederim. Okulumuzda 100 yataklı erkek öğrenci pansiyonumuz mevcut olup sadece Çine’ den değil civar ilçe ve illerden de öğrencileri okulumuzda eğitim almaya davet ediyorum.” dedi


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA