ÇİNE MECLİSİ 4 MADDEYİ KARARA BAĞLADI
Eklenme : 04.10.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE MECLİSİ 4 MADDEYİ KARARA BAĞLADI

Çine Belediye 2023 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis 4 gündem maddesini karara bağladı.

Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonundan havale edilen Belediyenin 2024 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programı görüşüldü. Geçen yıl belediye bütçesinin 239 milyon 521 bin olduğu ve bu seneki taleplerin göz önüne alınarak yüzde 108 artış yapılmasına karar verildiği ifade edilirken 499 milyon 309 bin lira olarak komisyondan gelen bütçe kararı meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul etti.



ALTIN HEDİYELER

Çine Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılı Çine-Kavşit Bisiklet Tırmanma Yarışı’nda verilecek olan ödüller görüşüldü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu yıl 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir dizi etkinlikler düzenledik. Bunlardan bir tanesi de Çine-Kavşit Bisiklet Tırmanma Yarışması. Kategorilere göre birincilere çeyrek altın, ikincilere ve üçüncülere de gram altın vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca bunun haricinde birkaç açılışımız var. Karavancı arkadaşlarımız var onlarla ilgili bir etkinliğimiz var. Tatarmemişler’den yamaç paraşüt organizasyonlarımız var. Bu sadece yarışma ile ilgili verilecek hediyeler ile ilgili” dedi. Meclis üyeleri ikinci maddeyi oy çokluğu ile kabul etti.

SOKAK HAYVANLARI BAKIM EVİ

İlçenin Soğancılar Mahallesi 93 ada 5 parsel sayılı taşınmazın Belediye Hizmet Alanı (Sokak Hayvanları Bakımevi Tesisi) amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması konusunda bilgiler veren Başkan Enver Salih Dinçer, “Sokak hayvanları bakım evi yapmak daha önce büyükşehir belediyelerinin görevi idi. Ancak yapılan değişiklikle nüfuslar bazında ilçelere görev verildi. Çine’ye de verilen görevde Ocak ayı 2024 yılına kadar sokak hayvanlarına bir bakım evi tesisi açmamız gerekiyor. Bu konu üzerinde çalışmalarımızda 5 binlik kısmı Büyükşehirden geçti. Şimdi binlik planımızı yapmak için komisyona sevk edeceğiz” dedi. Madde oy birliği ile komisyona sevk edildi. Oturumun ikinci kısmında komisyon raporu okunarak komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis son olarak Kadılar - Yeşilköy, Kuruköy - Eskiçine ve Cumhuriyet - Karakollar Mahallelerinde Mekansal Adres Kayıt Sitemindeki (MAKS) mahalle sınırlarında değişiklik yapılması konusunu görüştü, madde oy birliği ile kabul edildi.


Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA