ÇİNE MECLİSİ 2023 MART AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme : 07.03.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE MECLİSİ 2023 MART AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çine Belediyesi 2023 Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis üyeleri 7 gündem maddesini karara bağladı.



Çine Belediyesi 2023 Mart Ayı Meclis Toplantısı Cumhur ve Millet İttifakı’nın tam kadro katılımı ile gerçekleştirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 1/1000 İmar Planı dışında kalan plansız alanlarda alınacak imar durumu görüşüldü. İmar durum ücreti konutlar için bin 5 lira, ticariler için bin 600 lira olarak belirlendi.   

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI BELİRLENDİ

Çine Topçam Zeytinyağı Fabrikası zeytinyağı ücretleri de belirlendi. Teneke ve şişe zeytinyağları litresi 110 lira, dökme 95 lira, sızmada ise birincide 90 lira olarak belirlendi.

O ALANA CUMHURİYET ADI VERİLDİ

Çine Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak olan otel ve kır düğün bahçesi ile spor kompleksi alanının ismi ise oy birliği ile Cumhuriyet Oteli olarak kabul edildi.   

CADDE ÜZERİNDEKİ BİNALARDA TİCARİ FONKSİYON AYRICALIĞI

Çine Soğancılar ve Hamitabat Mahallesi sınırları içerisinde imar paftalarını kapsayan 1/1000 ölçekli rezivyon ve ilave uygulama imar planı oy birliği ile kabul edildi. Yine oy birliği ile Cumhuriyet, Soğancılar, Hamitabat ve Şevketiye Mahallesi sınırları içerisinden geçen Kuvayi Milliye Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı, Şevketiye Mahallesi Nuri Güngör Caddesi ve Soğancılar Mahallesi Soğancılar Caddesine cepheli parsellerin zemin kat ve açığa çıkan bodrum katlarında ticari kullanım fonksiyonu getirildi.

GÖZLER OTO VE HALI YIKAMA İŞLETMELERİNDE

Oto ve halı yıkama işyerlerinde deprem sonrası yeni düzenlemeler getirecek olan çalışma usul ve esaslarına dair yönetmelik oy birliği ile kabul edildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bu işyerlerinde nem ve ses izolasyon denetimlerinin yapılacağını bildirdi. Katı atık tarifeleri ise ilgili komisyona havale edildi.


Haber Resimleri












Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA