'ÇİNE İSMİ CEZAEVİ'NDE YER ALMAMALI'
Eklenme : 06.12.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

'ÇİNE İSMİ CEZAEVİ'NDE YER ALMAMALI'

CHP Çine Belediye Meclis Üyesi Özden Okumuş, yapılacak olan cezaevinin isminin Çine olmaması gerektiğini önerdi.



Çine Belediye Meclisi 2022 yılı son meclis toplantısında günden dışı konuşmalarda söz alan Çine Belediye Meclis Üyesi Özden Okumuş ilçede yapımı devam eden cezaevinin isminde ‘Çine’ ibaresinin kullanılmaması tavsiyesinde bulundu. Okumuş; Adalet Bakanlığı, Silivri Belediye Başkanı Yılmaz'ın dilekçesi üzerine Silivri Cezaevi’nin adının 'Marmara Cezaevi' olarak değiştirilmesi kararını aldı. Silivri eskiden yoğurdu ile anılırdı şimdilerde cezaevi ile kötü anılır olmuştu. Bizde cezaevinin isminde Çine adını kullanmamalıyız” dedi. 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meclis üyesinin tavsiyesinin gayet yerinde olduğunu belirterek, isim üzerinde fikir birliğine giderek AK Partili Meclis Üyelerinin de yardımı ile Adalet Bakanlığı’na isim konusunda başvurabileceklerini söyledi. 

“BATI EGE CEZAEVİ OLSUN”

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır, “Sayın başkan yapım aşamasındaki cezaevinin ismi için henüz erken diye düşünüyoruz. Ancak siz AK Parti’nin seçimleri yine kazanacağı düşüncesi içerisindesiniz sanırım” diye konuştu. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok ise, “Batı Ege Cezaevi olsun” dedi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Cezaevi yapım aşamasında ancak isim konusunda yapımı beklenmeyebilir. Bu konuyu ciddi olarak düşünelim” dedi.

"MUSTAFA SAVAŞ OLSUN"

Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ise AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş'ı işaret ederek espirili bir şekilde 'Cezaevinin ismi Mustafa Savaş olsun dedi. Karabulut'un bu sözü mecliste gülüşmelere neden oldu. 


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA