ÇİNE İMAM HATİP ORTAOKULU 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI GERÇEKLEŞTİRDİ
Eklenme : 23.05.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE İMAM HATİP ORTAOKULU 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çine İmam Hatip Ortaokulu'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. 



22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde Çine İmam Hatip Ortaokulunda yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı geniş bir izleyici katılımı ile gerçekleştirildi. TÜBİTAK Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bilim Fuarı ile Çine İmam Hatip Ortaokulu heyecan dolu bir günü geride bıraktı.

Fuarın açılış törenine; Çine İlçe Müftüsü Yahya Ofşin, Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Karaatmaca, okul müdürleri ve veliler katıldı.   

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdür Başyardımcısı Özgür Arslan yaptı. Arslan; “Öğrenmeyi öğrenen bireylerin yetişmesi sürecinde proje hazırlama günümüz eğitim anlayışımızın vazgeçilmez temel becerilerinden biri. Tübitak desteği ile gerçekleştirilen bu çalışma farklı bilişsel seviyedeki öğrencilere proje yapma imkanı vermekte böylece öğrencilerin akademik özgüven kazandırdı” şeklinde konuştu.

Okul müdürü Arif Güngör eğitim öğretim programlarının merkezinde proje temelli öğrenmenin olduğunu belirterek, proje hazırlama ve sunmanın öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini geliştirdiğini akademik özgüvenlerini arttırdığını belirtti.

Fuarda toplam 16 proje sergilenmiş olup, Kültürel Miras, Bilim Felsefesi ve Tarih, Kodlama olmak üzere 3 ana temada projeler toplandı.

Sosyal Bilgiler 7. Sınıf Ders Kitaplarında Türk İslam Bilim İnsanları, Geçmişten Günümüze Kodlama, Cahit Arf'ın Matematik Bilimine Katkıları, Çine İlçesinin Tarihi Kültürel Unsurları, Pozitif Bilimler Ve Sosyal Bilimlerin Eksenleri, Mors Alfabesi Kodunu Çözüyoruz adlı projeler diğer okullardan gelen öğrenciler ve katılımcıların beğenisini aldı.

Proje hazırlayan öğrenciler projelerini sunarken büyük bir heyecan yaşadıklarını, başkalarına kendi projelerini anlatmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek proje hazırlama sürecinde bilimsel yöntemlere dayalı proje oluşturmayı da öğrendiklerini belirtti.


Haber Resimleri









Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Eğitim İmamHatip

Yazılım EMA