ÇİNE HEM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Eklenme : 03.06.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE HEM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Halk Eğitimi Merkezi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Yaygın Eğitim Kursları Yılsonu Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaygın Eğitim Kurslarına katılan kursiyerlerin, sezon boyunca yaptıkları ürünler sergiledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören spor gösterisiyle ve halk oyunları, keman dinletisi, halk oyunları gösteri ise devam etti. Serginin açılışına; Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü, İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“Beş bin 693 kursiyere ulaştık”

Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Pınarcı , “Çine Halk Eğitim Müdürlüğü adına yaklaşık 246 kurs ve 5 bin 693 tane kursiyere ulaşmış bulunmaktayız. İlçe halkımızı daha faydalı olabilmek adına kurslarımız devam edecek ve tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

“Öğrenmenin yaşı yoktur”

Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan konuşmasında ise, “Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün 2021- 2022 eğitim öğretim yılı sonu "Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri" kapsamındaki sergi açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız geçtiğimiz yıldan itibaren 1-7 Haziran tarihleri arasını Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri olarak planlamıştır. Bizlerde kursiyerlerimizin sergisini tüm Çineliler görmesi için Hükümet Meydanında Sergiledik. Halk Eğitim Merkezlerince her yaş ve meslekten insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlendik. Öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmalarında akabinde sergi açılışı yapıldı. Protokol mensupları ve vatandaşlar, kursiyerlerin yıl boyunca binden fazla kursta aldıkları eğitim sonunda kazandıkları ustalıkla ürettikleri eserleri gezdi. El emeği eserler vatandaşların yoğun ilgisini çekti.




Haber Resimleri


















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


EĞİTİM

Yazılım EMA