ÇİNE BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ
Eklenme : 20.04.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ

Çine’de bayram alışverişi için vatandaşlar çarşı ve pazarı hareketlendirdi. Pandemi sonrası ilk kez ilçe merkezinde böylesine bir kalabalık gören esnafın yüzü güldü.

 



Bayram arifesi evlerindeki eksikleri gidermek, Ramazan Bayramı’na örf ve adetleri gereği daha özenle hazırlanmak için tüm vatandaşlar mağazaları, tatlıcıları, şekercileri, berberleri, çarşı ve pazarı doldurdu. Uzun süredir böylesi yoğunluğa hasret kalan esnafın yüzü güldü.

“ÇOK ŞÜKÜR BAYRAM BEREKETİNİ YAŞADIK”

Çınar Giyim İşletme Sahibi Emin Çiner, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Her iki mağazamızda çok yoğundu. Bayramı uyuyarak geçirebiliriz. Çok yorulduk ama değdi. Allah’a çok şükür bayram bereketini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  

“VARMIŞ BİR HAYIR”

Maviş Bebe İşletme Sahibi İsmail Sever, “Bayram arifesi esnafın yüzü güldü. Pandemi sonrası böylesine bir kalabalığı ilk kez yaşıyoruz. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını uzaklarda aramıyor. İlçemizden alışveriş yapıyor, buda bizleri mutlu ediyor. Biz aslında böylesine bir kalabalık yine beklemiyorduk. Hatta toptancımız biz bir istediysek yanlışlıkla 3 katı malzeme göndermiş. Şöyle bir düşündüm, geri göndermedim. Vardır bunda da bir hayır dedim. Şu an elimizde kalmadı, o gelen fazlalarda bitti yani. Çok şükür” şeklinde konuştu.

“İLK KEZ ODA BİR ÇORAP”

Çine’de yaşayan Selami Okur ilk kez ilçe esnafından alışveriş yaptığını söyledi. Daha önce Aydın ve çevre illerdeki mağazalardan alışveriş yaptığını belirten Okur, “İlk kez ilçe esnafından alışveriş yapıyorum. Oda bir çorap oldu. Valla nedenini bende bilmiyorum. Ama bu kez böyle oldu” dedi.

BERBERLER YOĞUN MESAİDE

Berberlerin Ramazan ayında durgunlaşan işleri, bayram arifesi canlandı. Bayrama temiz ve iyi görünümlü geçirmek isteyen vatandaşlar bayram tıraşı olabilmek için berberlere akın etti. Berberler, “İşlerimizde bayrama bir, iki gün kala yoğunluk başlıyor. Akşamları normal günlerde saat 21.00’da kapatırken bayrama sayılı günler kala gece geç saatlere kadar, arife günü ise bayram sabahına kadar çalışıyoruz” dedi. (Yusuf Girgin)


Haber Resimleri





























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA