ÇİNE BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRECİ ÖĞRENCİLERE BAŞARI SERTİFİKASI
Eklenme : 26.10.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRECİ ÖĞRENCİLERE BAŞARI SERTİFİKASI

Çine Belediyesi 255 kg atık pil toplayarak en çok atıl pil toplayan Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokul öğretmen ve öğrencilerini başarı sertifikası ve hediyeler ile onurlandırdı.



2007 yılından bu yana TAP Derneği ve Çine Belediyesi ile Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası atık pil toplama kampanyası kapsamında bu yıl 255 kg atık pil toplayarak en çok atık pil toplayan okul olan Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Çine Belediyesi tarafından onurlandırıldı.

Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ile Çine Belediyesi Fen İşleri personeli Sır Dinçer, Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Müdürü Feridun Özdemir ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Yıldız Akar ile 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrenci temsilcilerini toplantı salonunda misafir etti.

Atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amacıyla gerçekleştirilen projede başarılı olan öğrencilere; başarı sertifikası, robotik kodlama seti ile her bir sınıfı temsilen gelen öğrencilerimize de ekran bağımlılığından uzak, spora teşvik ve fiziksel aktiviteleri gerçekleştirebilmeleri  için  futbol, voleybol ve basketbol’dan oluşan 4 set top hediye edildi. Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, öğrencilere ne içersiniz’ sorusu üzerine bir öğrencinin, “biz üzerimize düşen görevi yaptık” demesi ise takdir topladı. Başkan Yardımcısı Karabulut, “Buda çocukların ne denli gönüllü olduklarını görev bilinci içinde olduklarını gösteriyor” dedi.

TAP Derneğinin Çine Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2007 yılından itibaren her sene düzenlemekte olduğu okullar arası atık pil toplama kampanyası 01 Ekim – 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmektedir. En çok atık pil toplayan okullara TAP tarafından temin edilen ödüller Belediyeler aracılığı ile teslim edilmektedir.

Bu kampanya ile amacımız, atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmaktır. Bu kampanya anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilmektedir.

Çine Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’un ve Peyzaj Mimarı ve Atık Pil Kampanyası Koordinatörü Sırcemal Dinçer’in katıldığı ödül töreninde Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut; “Bilindiği üzere piller tehlikeli atık madde kapsamında olup, içerdiği kurşun, civa, kadmiyum gibi zehirli kimyasallar içermektedir. Bu piller çöplere ve doğaya atıldığında havaya, suya, toprağa karışmakta ve bitkileri, hayvanları ve insanları da etkilemekte, kanser, beyin tümörleri, kemik kanserlerini de artırmaktadır.1 adet atık pil 600.000 lt suyu kirletmektedir. İklim değişikliğinin dünyada etkilerini gösterdiği bir zamanda kaynaklarımızı doğru ve fektif kullanmak, atık ambalajları geri dönüşüme kazandırarak enerji ve kaynak ihtiyacından tasarruf etmek, atık piller ile de sınırlı kaynaklarımızı korumak ve kurtarmak için harekete geçmeliyiz. Şimdi çevre her zamankinden daha önemli çünkü başka dünya yok! Bu sene 15. Yılını dolduran Okullararası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 2021/22 eğitim ve öğretim yılında ilçemizden en çok atık pil toplayan okulumuz 255 kg ile Feride Raşit Kalkan Ortaokulu olmuştur. Feride Raşit Kalkan Ortaokulu TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları) Derneği tarafından robotik kodlama seti ödülünü kazanmıştır. Aynı zamanda belediyemiz her sene okullarla yürüttüğü bu faaliyeti bu sene itibariyle bir okullarımızı çevreci başarı sertifikası ile taçlandırmaya başlamış, basın yoluyla çevre duyarlı projelerin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesini önemsemektedir. 255 kg ile en fazla atık pil toplayan okulumuz olan Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Müdürü Feridun Özdemir ile çevre duyarlı etkinlikler ve projeler yapan Teknoloji Tasarım Öğretmeni Yıldız Akar ve öğrencilerini bu vesile kutluyor, kendilerine kampanyamıza gösterdikleri ilgi, destek ve çevreci çalışmalardan dolayı “Okullararası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası Başarı Sertifikası’nı takdim ediyoruz. Ayrıca TAP Derneği’nin robotik kodlama seti ile her bir sınıfı temsilen gelen öğrencilerimize de ekran bağımlılığından uzak, spora teşvik ve fiziksel aktiviteleri gerçekleştirebilmeleri için futbol, voleybol ve basketbol’dan oluşan 4 set hediye ediyoruz. Çevreci çalışmalarını devam ettirmelerini, kendi gelecekleri için daha temiz daha yeşil, kaynaklarını daha etkin kullanan bir dünya inşa etmelerini istiyoruz. Çevre kollarındaki öğrencilerimizin çoğalmasını, çevreci tüm etkinliklerde kendilerine destek olacağımızı, kampanyanın devamında yine en fazla atık pil toplayan çevreci okullara her sene daha farklı hediyeler sunacağımızı belirtmek isterim” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri












Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA