ÇİNE BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Eklenme : 09.04.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çine’de 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yönetim ilk meclis toplantısını Başkan Mehmet Kıvrak önderliğinde gerçekleştirdi.



Çine’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yapılan yerel seçimlerinde göreve seçilen Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, belediye meclis üyeleri ilk meclis toplantısını Enver Salih Dinçer Sosyal Tesisler Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan meclise 15 meclis üyesinin tamamı katıldı. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda encümen ile denetim komisyonu üye seçimi yapıldı.

Çine Belediye Başikanı Mehmet Kıvrak, “Seçim dönemini geride bıraktık. Seçim döneminde yaptığımız konuşmalar, eleştiriler geride kaldı. 31 Mart’ta siyaseti bıraktık. 1 Nisan ile Çine’nin Başkanıyım. Seçime takılı kalmayalım. Önemli olan Çine’ye hizmet etmek. Hepimizin amacı bu olmalı. Ben sizlerden de bizlere yardımcı olmanızı istiyorum. Madem ‘iktidardayız biz’ diyorsunuz ya bizim de projelerimize, isteklerimizde yardımcı olursanız sevinirim. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Mecliste yönetim kademesinde görev yapacak meclis üyelerinin de seçimi yapıldı. Meclisin birinci Başkan vekili Tuba Dinçer, ikincisi ise Semra Eroğlu oldu. Meclisin kâtip üyeliğine Mustafa Demir ve Ulaş Urhan, yedeklere ise Metin Karadağ ve Ramazan Kılışçı seçildi. Belediye encümen üyeleri Tuba Dinçer ve Mustafa Demir olurken, komisyonların aynı kalarak 3 kişiden oluşturulup görev sürelerinin ise 1 yıl olmasına karar verildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna, İlhan iri ve Ramazan Kılışçı seçilir iken İmar Komisyonuna ise Semra Eroğlu ve Metin Karadağ seçildi.

BAŞKAN KIVRAK’A YETKİ

Çine Belediyesi tüzel kişiliği olarak “Türkiye ile AB arasında şehir eşleştirme yeşil bir gelecek için eşleştirme projesi 2” hibe programı çağrısı kapsamında iklim değişikliği ve çevre konusunda sunduğumuz ve hibe almaya hak kazandığımız “We join forces for the green future” (Yeşil bir gelecek için güçlerimizi birleştiriyoruz projesi” ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a yetki verildi. Belediye Başkan Yardımcısı maaşı Başkan Kıvrak’ın aldığı maaşın 2/3 almasına karar verildi.

BAŞKAN YARDIMCISI KARABULUT

Mülkiyeti Çine Belediyesi'ne ait Hallaçlar Mahallesi 145 ada 121 parsel, Subaşı Mahallesi 118 Ada 201 parsel ve Esentepe Mahallesi 132 Ada 1 parsel sayılı taşınmazların 10 yıl süreyle kiraya verilmesi konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Son madde olarak Çine Belediyesi 2023 yılı faaliyet raporu okundu ve oy çokluğu ile kabul edildi. Çine Belediye Başkan Yardımcılığına meclis toplantısının ardından Timuçin Karabulut atandı. (YUSUF GİRGİN)


Haber Resimleri







Yazılım EMA