ÇİNE ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYOR
Eklenme : 22.02.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Çine’de fidecilik yapan Gülizar Aşkın ve eşi Turgay Aşkın bir zamanların unutulmaz lezzetleri ata tohumlarına sahip çıkıyor.

İrtibat No: 0545 723 0778

Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü proje ve birçok Büyükşehir Belediyesi ile birlikte üretici tarafından sahip çıkılan ata tohumları Çineli üreticiler tarafından da destekleniyor. Çineli üretici Gülizar Aşkın ve eşi Turgay Aşkın da asırlık ata tohumları, yerel tohumları gelecek kuşaklara sistemli ve bilinçli bir şekilde aktarmak için gayret gösteriyor.

Yerel tohumların atalarından, dedelerinden yadigâr kaldığını ifade eden Turgay Aşkın, “Ata tohumlarımızı toprak ile buluşturmaya ve tüketicilerimizin sofralarına ulaştırmaya çalışıyoruz. Atalarımızdan kalan organik tohumlarımız için hazırlıklarımız başladı. Tohumlarımız yeşerecek ve ardından fide haline gelecek. Bu tohumlara sahip çıkmak boynumuzun borcu. Hiçbir ithal gübre kullanmıyoruz. Doğal olarak hayvan gübresi kullanıyoruz. Zararlı bir ilaç kullanımımız söz konusu bile olamaz. Şu an toprak ile buluşturduğumuz biber, patlıcan ve domates tohumları Mart ayının sonunda fide haline gelecek. Unutulmuş ata tohumlarımızı yaşatmaya devam edeceğiz. Ata tohumlarından üretilen fidelerimizden isteyen tüm vatandaşlarımız Hamitabat Mahallesi Alparslan Türkeş Parkı Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan üretim merkezimizi ziyaret ederek temin edebilirler” dedi.




Haber Resimleri

















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


FİDAN ATA TOHUMU

Yazılım EMA