ÇİNE ADNAN MENDERES BULVARI'NDA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Eklenme : 16.10.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE ADNAN MENDERES BULVARI'NDA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çine Adnan Menderes Bulvarı’ndaki doğalgaz çalışması ilk olarak Karayolu kanunları engeline takılır iken Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın çabaları ile sorun çözüldü.

2017 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, yurt genelinde 17 ilçeyi daha doğalgaz alım kapsamına almasının ardından 17 ilçe içerisinde yer alan Çine’de de doğalgaz çalışmaları başlamıştı. Normalde doğalgaz çalışması yapan firma belediyelerden izin alarak kazı çalışmalarını yapıyor ve ardından kazı yaptığı alanı kapatması gerekiyordu. Bundan yaklaşık 4 yıl önce kararname çıktı, Aydın'da Germencik, İncirliova ve Çine'de belediyeler kazılan yolları kendi yapmayı kabul ederse ve doğalgaz şirketinin belediyeden izin alması için para yatması gerekmediği kabul edilir ise doğalgaz döşenecekti. İlk olarak Çine Belediye Meclisi’nde tüm belediye meclis üyeleri tarafından kabul edilen bu karar ardından Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de onayı ile birlikte şartlar kabul edildi ve doğalgaz çalışması başlatıldı. Ancak Çine Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Çine Adnan Menderes Bulvarı’nda doğalgaz çalışması çalışmayı yapan şirket ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün anlaşamaması üzerine bugüne kadar gerçekleştirilemedi.

VEKİL SAVAŞ VE BAŞKAN DİNÇER’İN GİRİŞİMLERİ İLE SORUN ÇÖZÜLDÜ

Çine’de geçtiğimiz aylarda Gökbel Dağı’nda meydana gelen ve günlerce vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan büyük yangın için Çine’ye gelen Karayolu Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş sorunun çözümü için girişimlerde bulundu. Karayolları Genel Müdürlüğü ve doğalgaz şirketi arasında yapılan görüşmeler sonuç verdi ve Çine Adnan Menderes Bulvarı’nda doğalgaz çalışmaları başladı.




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA